Παραπολιτικά

Χειρότερα και από το Αφγανιστάν!

Αρνητικά σχολιάστηκε η απουσία του γυναικείου στοιχείου από το νέο κυβερνητικό σχήμα του Προέδρου Αναστασιάδη, πέραν της Ζέτας Αιμιλιανίδου. Την... αντροπαρέα του Νίκαρου ανέλαβε να υπερασπίσει ο νέος Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κυριάκος Κούσιος, λέγοντας ότι μια και η κυρία Αιμιλιανίδου είναι τόσο καλή ως υπουργός, εκπροσωπεί επάξια όλες τις γυναίκες! Θα το εκλάβουμε ως κακόγουστο χιούμορ, ελπίζοντας ότι ο Εκπρόσωπος δεν πιστεύει αυτό που είπε. Με την ίδια λογική, θα μπορούσαμε να πούμε ότι επειδή ο Χριστοδουλίδης, ο Πετρίδης και ο Λακκοτρύπης είναι πολύ καλοί ως υπουργοί, εκπροσωπούν επάξια όλους τους άνδρες και θα έπρεπε τα μισά μέλη του Υπουργικού να είναι γυναίκες.

Το σχόλιο του κ. Κούσιου προκάλεσε την έντονη αντίδραση δύο διακεκριμένων κυριών, της πρώην Πρώτης Κυρίας, Αντρούλας Βασιλείου, και της πρώην ΥΠΕΞ, Ερατώς Κοζάκου-Μαρκουλλή. Η δεύτερη, μάλιστα, παρέθεσε και στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία η Κύπρος, με μόνο μία γυναίκα υπουργό, πέφτει στην 149η θέση παγκοσμίως, με το Σουδάν, την Τουρκία, το Τζιμπουτί, τη Σομαλία και το Αφγανιστάν να έχουν καλύτερες επιδόσεις! Θυμίζουμε ότι στην πρώτη του κυβέρνηση, το 2013, ο Νίκος Αναστασιάδης δεν είχε διορίσει ούτε μία γυναίκα. Στη δεύτερη κυβέρνηση διόρισε δύο, αλλά τη μία την έστειλε σπίτι της.

Είναι οδυνηρό να βλέπεις ότι είμαστε σε χειρότερη θέση ακόμα και από το Αφγανιστάν. Εντάξει, σ’ εμάς οι γυναίκες δεν φοράνε μπούρκα, αλλά τους φοράμε... πολιτική μπούρκα, όταν πρόκειται για υπουργοποίηση.

ΜΠΟΞΕΡ