Παραπολιτικά

Ταχυδακτυλουργικός ανασχηματισμός

Μα, ανασχηματισμό έκανε ο Πρόεδρος, ή... ταχυδακτυλουργικά κόλπα; Για παράδειγμα... εξαφάνισε τον Κώστα Χαμπιαούρη από το Υπουργείο Παιδείας, αλλά αμέσως μετά τον εμφάνισε ως Επίτροπο Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων. Όπου ο τέως Υπουργός θα έχει την ευκαιρία να βοηθά τους κατοίκους των ορεινών περιοχών να ανάβουν τις τσιμινιές τους, με την εμπειρία που απέκτησε... ανάβοντας φωτιές στον χώρο της Παιδείας.

Στο Υπουργείο Παιδείας ο Πρόεδρος τοποθέτησε τον Πρόδρομο, με την ελπίδα ότι και αυτός με τη σειρά του θα... εξαφανίσει ως διά μαγείας τα προβλήματα που άφησε πίσω του ο τέως.

Την ίδια ώρα ο Πρόεδρος, ως νέος Ντέιβιντ Κόπερφιλντ, ο οποίος κάποτε «εξαφάνισε» το Άγαλμα της Ελευθερίας, εξαφάνισε την Υπουργό Μεταφορών, Βασιλική Αναστασιάδου, και εμφάνισε στη θέση της κάποιον που δεν ανέμενε κανένας, τον Δήμαρχο Αγίας Νάπας, Γιάννη Καρούσο. Εδώ μέτρησαν τα γεωγραφικά κριτήρια, αφού ο Πρόεδρος ικανοποίησε την ελεύθερη Αμμόχωστο, αλλά ταυτόχρονα εξουδετέρωσε και τις αντιδράσεις του κ. Καρούσου στη συνένωση της Αγίας Νάπας με το Παραλίμνι, που περιλαμβάνεται στα σχέδια του Κωνσταντίνου Πετρίδη.

Την ίδια ώρα ο Πρόεδρος, σε ένα άλλο εντυπωσιακό κόλπο, με τράπουλα, την ανακάτεψε και μετακίνησε τον Κωνσταντίνο Πετρίδη από το Υπουργείο Εσωτερικών στο Υπουργείο Οικονομικών, μια πετυχημένη κίνηση, αφού ο κ. Πετρίδης έχει αποδείξει ότι είναι ικανός Υπουργός.

Τη θέση του κ. Πετρίδη στο Υπουργείο Εσωτερικών ανέλαβε ο βουλευτής του ΔΗΣΥ, Νίκος Νουρής, οπότε ικανοποιείται και ο Αβέρωφ, αφού είδε μεν ένα συναγερμικό στέλεχος να φεύγει (Χάρης), αλλά να αντικαθίσταται από άλλο.

Βεβαίως ο Φούλης είναι ευχαριστημένος και για το γεγονός ότι ο Πρόεδρος έβγαλε από το καπέλο του και τρεις κομματικούς λαγούς, που μπήκαν στη Βουλή (Σάβια, Ξένια και Μιχάλης Σοφοκλέους).

Τέλος, ο ταχυδακτυλουργός Νίκαρος αιφνιδίασε και με την επιλογή ενός δικηγόρου, του Κυριάκου Κούσιου, ως νέου Κυβερνητικού Εκπροσώπου. Ευχόμενοι καλή επιτυχία, αναμένουμε από τον κ. Κούσιο να... λέει την αλήθεια, όλη την αλήθεια και μόνο την αλήθεια!

ΚΥΠΡΟΦΡΕΝΗΣ