Παραπολιτικά

Η διαφθορά είναι εδώ, χωρίς αιδώ

Η διαφθορά και η διαπλοκή στον δημόσιο βίο της χώρας μας, μας συνοδεύει από γενέσεως της Κυπριακής Δημοκρατίας. Με τα φαινόμενα να εμφανίζουν αυξητική τάση με την πάροδο των χρόνων. Την ευκαιρία να ξαναδούμε κατάματα το πρόβλημα της διαφθοράς έδωσε πριν από μερικές ημέρες μια εκδήλωση με τίτλο «Διαφθορά. Ώρα μηδέν», που διοργάνωσε το Κυπριακό Φόρουμ Ακεραιότητας.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης, στην οποία συμμετείχαν όλοι οι αρχηγοί των πολιτικών κομμάτων, δόθηκαν υποσχέσεις ότι θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια για πάταξη της διαφθοράς και της διαπλοκής. Αλλά για να καταπολεμήσουν τη διαφθορά τα κόμματα, πρέπει πρώτα να αναγνωρίσουν ότι έχουν εμπλακεί και τα ίδια, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, σε πράξεις διαφθοράς και διαπλοκής στη χρονική διαδρομή της μπανανίας μας.

Οι τελευταίες ιστορίες με τα περίφημα «χρυσά διαβατήρια» και το ξέπλυμα χρήματος αποδεικνύουν ότι η διαφθορά ζει και βασιλεύει και πολλούς... βολεύει.

Οι ελπίδες για πάταξη της διαφθοράς εναποτίθενται κυρίως στους θεσμούς του Γενικού Ελεγκτή και του Γενικού Εισαγγελέα. Ο πρώτος αποκαλύπτοντάς την και ο δεύτερος τιμωρώντας τους εμπλεκομένους.

Κανένας, βέβαια, δεν πιστεύει ότι θα καταπολεμηθεί πλήρως η διαφθορά παρ’ ημίν. Διότι, ως Κυπραίοι, θα συνεχίσουμε μεν να απαιτούμε λιγότερη διαφθορά, αλλά θα επιζητούμε και... περισσότερες ευκαιρίες για να συμμετέχουμε σ’ αυτήν!

ΜΠΟΞΕΡ