Στηρίξτε την ποιοτική δημοσιογραφία

Επτά πράγματα που θέλει το μωρό για τα Χριστούγεννα

Πιθανώς το μόνο που… ονειρεύεται είναι να αδειάσει όλα τα ντουλάπια της κουζίνας και να παίξει με τα τηγάνια και τις κατσαρόλες στο πάτωμα!

Εάν τα φετινά Χριστούγεννα είναι τα πρώτα του μωρού σας, προφανώς τα περιμένετε με ενθουσιασμό. Μπορεί να έχετε ένα σωρό πράγματα στον νου σας να κάνετε μαζί με το μωρό, τους φίλους και τους συγγενείς, ωστόσο εδώ παρατίθεται η πραγματική λίστα με τα «θέλω» του μωρού σας. Δεδομένου ότι φέτος δεν μπορεί να μιλήσει, σας τα λέμε εμείς!

Στολίδια

Πρέπει να έχετε παρατηρήσει ότι από τότε που βάλατε το χριστουγεννιάτικο δέντρο, το μωρό σας δεν έχει ξεκολλήσει από πάνω του και το κοιτάζει με λαχτάρα. Όσοι από ‘σας έχετε μεγαλύτερα μωράκια, που κάνουν τα πρώτα τους βήματα, μη νομίζετε ότι δεν έχουν προσέξει το γεγονός ότι έχετε βάλει τις ωραιότερες μπάλες του δέντρου όσο πιο ψηλά μπορείτε! Αυτό που θέλει πραγματικά το παιδί είναι να παίξει με όλα τα στολίδια του δέντρου, όσο ακριβά κι αν είναι και ανεξαρτήτως της συναισθηματικής αξίας που έχουν για εσάς.

Χαρτιά περιτυλίγματος

Ξέρετε τι θέλει το μωρό όταν ανοίξετε όλα τα δώρα; Μα, φυσικά, όλα τα πολύχρωμα χαρτιά περιτυλίγματος, τις κορδέλες και την κολλητική ταινία. Δηλαδή όλα αυτά που θέλετε να πετάξετε!

Κουτιά

Ξέρετε εκείνο το παλιό ανέκδοτο, σύμφωνα με το οποίο τα παιδιά περνούν περισσότερο χρόνο παίζοντας με το κουτί και όχι με το πραγματικό παιχνίδι; Και αυτό επειδή γοητεύονται από τη συσκευασία που έφερε το δώρο. Φροντίστε, λοιπόν, να εξοικονομήσετε χρήματα από το δώρο και επενδύστε τα σε μερικά κουτιά από χαρτόνι που να χωράνε κάτω από το δέντρο.

Τα κλειδιά του σπιτιού σας

Μην μπείτε στον κόπο να εξαπατήσετε το μωρό σας και να του πάρετε τα πολύχρωμα κλειδιά του σπιτιού σας δίνοντάς του κανένα πλαστικό παιχνίδι, γιατί δεν θα πιάσει. Τα μωρά τρελαίνονται με τα κλειδιά! Είναι το καλύτερο και μάλλον το οικονομικότερο δώρο Χριστουγέννων.

Ένα από εκείνα τα ακριβά παιχνίδια

Ναι, σωστά καταλάβατε… εννοούμε το smartphone σας. Δεν μπορεί να μην έχετε καταλάβει ότι από την hμέρα που γεννήθηκε το μωρό σας λαχταρά να κάνει δικό του το smartphone σας ή έστω το τηλεχειριστήριο. Λοιπόν, ήρθε η ώρα να τα αποκτήσει!

Να αδειάσει όλα τα ντουλάπια της κουζίνας

Μπορεί να μην το έχετε παρατηρήσει, επειδή είστε προσκολλημένοι στα ορόσημα του μωρού, όπως το μπουσούλημα ή τις πρώτες λεξούλες, αλλά στην πραγματικότητα το μωρό σας εδώ και καιρό «μελετάει» ένα συναρπαστικό σχέδιο. Σε λίγο καιρό, μάλιστα, ίσως και να τα καταφέρει να ολοκληρώσει το έργο του χωρίς να γίνει «τσακωτό». Το μόνο που θέλει είναι να αδειάσει όλα τα ντουλάπια της κουζίνας και να παίξει με τα τηγάνια και τις κατσαρόλες στο πάτωμα!

Ένα τέλος στο κάθισμα του αυτοκινήτου

Εντάξει, δεν είναι ασφαλές, αλλά αυτό που θα ήθελε να ζητήσει φέτος το μωρό σας από τον Αϊ-Βασίλη είναι να μην εξαναγκάζεται άλλο να κάθεται στο καθισματάκι του αυτοκινήτου. Άλλωστε, είναι γνώριμη η κραυγή της γκρίνιας κάθε φορά που προσπαθείτε να δέσετε το λουράκι. Επειδή δεν νομίζουμε να εισακουστεί αυτή η επιθυμία, συμβουλεύουμε το μωράκι σας να κάνει υπομονή μέχρι… να μεγαλώσει!

Υποστηρίξτε τη