Παραπολιτικά

Και στο Λευκόνοικο και στον Λευκόν Οίκο

Σε πολεμικό ορμητήριο μετατρέπει αδίστακτα τις κατεχόμενες περιοχές της Κύπρου η Τουρκία. Ήδη άρχισε να φέρνει μη επανδρωμένα αεροσκάφη στο αεροδρόμιο Λευκονοίκου, αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να στείλει και πολεμικά αεροσκάφη F16, ενώ προωθεί και την ιδέα κατασκευής ναυτικής βάσης στο Μπογάζι. Η «μικρή Τουρκία» μετατρέπεται, όντως, από κάθε άποψη σε «μικρή Τουρκία».

Και δεν είναι μόνο ότι ο Ερντογάν χρησιμοποιεί το Λευκόνοικο για να κουβαλεί τα drones του. Αξιοποιεί και τον Λευκόν Οίκο, του Ντόναλντ Τραμπ, για να έχει κάλυψη σε όλες τις παράνομες δραστηριότητές του. Ενός Τραμπ, ο οποίος αρνήθηκε να αναγνωρίσει τη γενοκτονία των Αρμενίων, επιβεβαιώνοντας πέραν πάσης αμφιβολίας ότι έχει καταντήσει γιουσουφάκι του σουλτάνου.

Ο Χιτλερίσκος της Τουρκίας αποφάσισε ότι χρειάζεται «ζωτικό θαλάσσιο χώρο» κι έκατσε και σκάρωσε τη συμφωνία-μαϊμού με το καθεστώς της Τρίπολης, με την οποία «ανακάλυψε» ότι η Τουρκία έχει κοινή ΑΟΖ με τη Λιβύη. Δεν ξέρω πώς θα αντιδράσει η Ελλάδα, σε περίπτωση που ο Ερντογάν προχωρήσει σε υλοποίηση των απειλών του για έρευνες και γεωτρήσεις ανοιχτά της Κρήτης. Η «ψυχραιμία» και οι «χαμηλοί τόνοι» δεν θα μπορούν πλέον να χρησιμοποιούνται ως άλλοθι από την Αθήνα. Θα έρθει η ώρα που πρέπει να προβάλει και αυτή τη δική της στρατιωτική ισχύ, διαφορετικά ο επόμενος χάρτης που θα μας παρουσιάσει ο ισλαμοφασίστας θα συνδέει τα τουρκικά παράλια με τον Αργοσαρωνικό...

ΚΥΠΡΟΦΡΕΝΗΣ