Παραπολιτικά

Οι «ναρκοφουκούδες»

Δεν υπάρχει, πλέον, σεβασμός σε τίποτε. Ούτε στις παραδόσεις, ούτε στα εθνικά σύμβολα, ούτε στις διαχρονικές αξίες αυτού του λαού. Μα επιτρέπεται, μωρέ, να χρησιμοποιήσουν τις φουκούδες, αυτό το «ιερό» όργανο παρασκευής της εθνικής μας σούβλας, για να μεταφέρουν ναρκωτικά; Να μαγαρίσουν με την παρανομία τους αυτό το καμάρι της κυπριακής εφευρετικότητας; Οι ένοχοι να τιμωρηθούν δύο φορές! Μία για τα ναρκωτικά και μία για τη δυσφήμηση της φουκούς μας.

Διακόσιες συνολικά φουκούδες, μέσα στις οποίες είχαν κρύψει κρυσταλλική ναρκωτική ουσία, συνολικού βάρους 654 κιλών, εξήχθησαν από την Κύπρο στην Αυστραλία, όπου και εντοπίστηκαν, ύστερα από πληροφορίες που έδωσε η ΥΚΑΝ στις αυστραλιανές Αρχές.

Είναι ανησυχητικό το ότι η Κύπρος εμπλέκεται σε τέτοιου είδους μεγάλα και διεθνή κοντραμπάντα ναρκωτικών. Αλλά περισσότερο ανησυχητικό είναι το γεγονός της δραματικής αύξησης της χρήσης ναρκωτικών ουσιών στο ίδιο το νησί μας, με πολλά περιστατικά να εισέρχονται στα σχολεία και στα στρατόπεδα.

Οι επιτυχίες της ΥΚΑΝ, με τις εξαρθρώσεις κυκλωμάτων διακίνησης ναρκωτικών, από τη μια ικανοποιούν, αλλά από την άλλη προκαλούν μελαγχολία και προβληματισμό, γιατί επιβεβαιώνουν το μέγεθος του προβλήματος των ναρκωτικών στον τόπο μας.

Η υπόθεση με τις «ναρκοφουκούδες» δείχνει ότι οι διωκτικές Αρχές είναι υποχρεωμένες να κάθονται συνεχώς «σε αναμμένα κάρβουνα», γιατί οι νονοί της παρανομίας σοφίζονται όλο και πιο πρωτότυπες μεθόδους για να προωθούν το λαθρεμπόριο του θανάτου.

ΜΠΟΞΕΡ