Παραπολιτικά

«Ειρηνευτική» επιχείρηση και στη Λιβύη

«Πηγή ειρήνης» και για τη Λιβύη ετοιμάζει ο Ερντογάν, μετά τη Συρία. Όπως ανακοίνωσε ο ίδιος, νομοσχέδιο για την αποστολή τουρκικών στρατευμάτων στη Λιβύη θα παρουσιαστεί στην τουρκική Εθνοσυνέλευση μόλις ξαναρχίσει τις εργασίες της, στις 7 Ιανουαρίου. «Ελπίζω ότι θα το επικυρώσουμε στο κοινοβούλιο στις 8 ή 9 Ιανουαρίου και έτσι θα ανταποκριθούμε στην πρόσκληση (της Λιβύης)», είπε ο σουλτάνος. Κι αυτό θα το κάνει επειδή ο Λίβυος υποτακτικός του, ο Πρωθυπουργός Φαγέζ αλ Σαράτζ, φαίνεται να χάνει τη μάχη από τον αντίπαλό του, στρατηγό Χαφτάρ, του οποίου οι δυνάμεις επιχειρούν να καταλάβουν την Τρίπολη.

Σ’ αυτό το τρελοκομείο, που είναι αυτή τη στιγμή η Λιβύη, η Τουρκία προσπαθεί να αναδειχθεί σε κυρίαρχο του παιγνιδιού. Θεωρώντας ότι κινείται στο πλαίσιο της «νομιμότητας», αφού η κυβέρνηση Σαράτζ αναγνωρίζεται από τα Ηνωμένα Έθνη, δεν θα διστάσει να εισβάλει και στη Λιβύη, για να «προστατεύσει» τη «νόμιμη» κυβέρνηση, αλλά κυρίως τα τουρκικά συμφέροντα, αφού με αυτήν την κυβέρνηση έχει υπογράψει την παράνομη συμφωνία για «ένωση» των ΑΟΖ τους.

Είναι αξιοσημείωτο ότι ο ισλαμοφασίστας φροντίζει να ενεργεί πάντοτε «νόμιμα», με βάση, βέβαια, τη «νομιμότητα» όπως τη διαμορφώνει ο ίδιος με παράνομες ενέργειες.

Μπορούμε εύκολα να αντιληφθούμε τι θα μπορούσε να επιφυλάσσει και σ’ εμάς, αν του δίναμε πραγματικά νόμιμη πρόφαση, με βάση μια λύση τουρκικών προδιαγραφών με τη δική μας υπογραφή...

ΜΠΟΞΕΡ