Παραπολιτικά

Η Εβραϊκή Κοινότητα

Εντελώς άδικα στοχοποιήθηκε και δυσφημίστηκε το τελευταίο διάστημα η Εβραϊκή Κοινότητα της Κύπρου, με αφορμή την υπόθεση του λεγόμενου «κατασκοπευτικού βαν». Η Εβραϊκή Κοινότητα αριθμεί 4.500 μέλη και ουδέποτε προκάλεσε οποιοδήποτε πρόβλημα στη χώρα μας. Αντίθετα. Τα τελευταία χρόνια εργάζεται με στόχο τη σύσφιγξη των σχέσεων μεταξύ των δύο λαών, με εξαιρετικά αποτελέσματα, συμβάλλοντας στην αύξηση του αριθμού επισκεπτών από το Ισραήλ, ενισχύοντας επιχειρηματικές συνεργασίες και βοηθώντας στην αποστολή Κυπρίων στο Ισραήλ για ιατρική φροντίδα, όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της Εβραϊκής Κοινότητας.

Το ΑΚΕΛ επεχείρησε να εμπλέξει τον πρόεδρο της Εβραϊκής Κοινότητας, Shahak Avraham Avni, στο θέμα του βαν, ήγειρε θέμα οπλοφορίας του και άφησε και αστήρικτους υπαινιγμούς για ύποπτες σχέσεις του με τον πρόεδρο του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου.

Ειδικά για το θέμα της οπλοφορίας του προέδρου της Εβραϊκής Κοινότητας δεν αντιλαμβανόμαστε πού είναι το πρόβλημα. Ποιος αμφισβητεί ότι ο άνθρωπος αυτός θα μπορούσε να αποτελέσει στόχο ισλαμιστών τρομοκρατών;

Έχω την εντύπωση ότι οι έντονες αντιδράσεις του ΑΚΕΛ οφείλονται βασικά στο ότι έχουν αναμειχθεί Ισραηλινοί στην υπόθεση του βαν. Για έναν ακατανόητο, για μας, λόγο, το ΑΚΕΛ δεν βλέπει με καλό μάτι την ευρύτερη συνεργασία της Κύπρου με το Ισραήλ.

Ας έχει τις απόψεις του το κόμμα της Αριστεράς. Αλλά ας μην προκαλεί, με τις ενέργειές του, ζημιά στις σχέσεις της Κύπρου με μιαν ιδιαιτέρως φιλική χώρα.

ΜΠΟΞΕΡ