Παραπολιτικά

«Το ΓεΣΥ να το πληρώνεις μόνο εσύ»!

Να μην πληρώνουν οι δημόσιοι υπάλληλοι για το ΓεΣΥ, απαιτεί ο ΓΓ της ΠΑΣΥΔΥ Γλαύκος Χατζηπέτρου.

Να πληρώνουν για λογαριασμό τους οι μη κυβερνητικοί υπάλληλοι. Οι μη προνομιούχοι. Οι μη απολαμβάνοντες τα ωφελήματα των δημοσίων. Οι μη έχοντες σταθερή εργασία. Οι μη λαμβάνοντες αυξήσεις. Οι μη σίγουροι ότι θα πάρουν τον (περικομμένο ήδη) μισθό τους στο τέλος του μηνός. Όλοι αυτοί οι «μη» να καταβάλλουν τη δική τους εισφορά από το περιορισμένο εισόδημά τους, και επιπρόσθετα να καταβάλλουν και την εισφορά των δημοσίων υπαλλήλων. Επειδή, λέει ο κ. Χατζηπέτρου, στους όρους εργοδότησης των δημοσίων υπαλλήλων προβλέπεται δωρεάν παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. Ξέρετε τι εικόνα φέρνει στο μυαλό μου αυτό; Είναι σαν να βυθίζεται ο «Τιτανικός», και οι επιβάτες με τις προνομιακές καμπίνες να διαμαρτύρονται επειδή δεν είχαν το room service που τους είχαν υποσχεθεί.

Ο ΓΓ της ΠΑΣΥΔΥ προσποιείται ότι δεν αντιλαμβάνεται πως είναι άδικο για τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα και τους συνταξιούχους να πληρώνουν αυτοί και να μην πληρώνουν οι δημόσιοι για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Στέλνει το μήνυμα στον κάθε μη κυβερνητικό υπάλληλο: «Το ΓεΣΥ να το πληρώνεις μόνο εσύ»!

Έστω και αν η ΠΑΣΥΔΥ δικαιωθεί στα δικαστήρια, η Κυβέρνηση οφείλει να βρει τρόπους συνέχισης της περικοπής των δημοσίων για το Γενικό Σχέδιο Υγείας, που είναι Γενικό επειδή ακριβώς εισφέρουν όλοι και επωφελούνται όλοι.

Εδώ δεν χωρούν μουχτιτζιήες!

ΜΠΟΞΕΡ