Τοπικά

«Πράσινος» ο Στρόβολος

Διανεμήθηκαν 28.500 τσάντες από φυσικό και ανακυκλώσιμο υλικό σε νοικοκυριά

Διανεμήθηκαν 28.500 τσάντες από φυσικό και ανακυκλώσιμο υλικό σε νοικοκυριά
Την κορυφαία τιμητική διάκριση των Παγκύπριων Βραβείων Πράσινων Πόλεων και Πράσινων Κοινοτήτων, το Χρυσό Αγρινό, έλαβε ο Δήμος Στροβόλου, που ανακηρύχθηκε ως Πράσινη Πρωτεύουσα της Κύπρου για το 2018. Ο Δήμος βραβεύτηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και με την Πράσινη Σημαία, καθώς συγκέντρωσε την υψηλότερη βαθμολογία στο έργο «Εκστρατεία για τη μείωση της χρήσης πλαστικών μιας χρήσης-Να δράσουμε έξυπνα, να δράσουμε οικολογικά».


Ο Δήμαρχος Στροβόλου, Ανδρέας Παπαχαραλάμπους, μιλώντας στη «Σ», ανέφερε πως με αφορμή την πανευρωπαϊκή στρατηγική για τη μείωση της χρήσης των πλαστικών, ο Δήμος διένειμε πέρσι 28.500 τσάντες από φυσικό και ανακυκλώσιμο υλικό στα νοικοκυριά του Στροβόλου, ενώ 1.000 επιπλέον τσάντες δόθηκαν στους πολίτες κατά τα εγκαίνια της Δημοτικής Λαϊκής Αγοράς του Στροβόλου. Επιπρόσθετα, εφαρμόστηκε η πολιτική «μηδέν πλαστικά» τόσο στο Δημοτικό Μέγαρο, όσο και σε όλα τα υποστατικά του Δήμου, ενώ δόθηκαν stainless steel καλαμάκια σε μαθητές των δημοτικών σχολείων της περιοχής, στο πλαίσιο της ανάπτυξης οικολογικής συνείδησης στους μικρούς δημότες.


Σε εφαρμογή τέθηκε και η δημιουργία της "Πράσινης Γειτονιάς", η οποία βρίσκεται στον Δυτικό Στρόβολο, παρά το πάρκο Universal. Πρόκειται για ένα πιλοτικό πρόγραμμα, που έχει σκοπό τη δημιουργία μιας πρότυπης πράσινης γειτονιάς, όπου ο Δήμος έχει ως στόχο την αύξηση της ανακύκλωσης, τη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας και τη δημιουργία πράσινης κουλτούρας, μέσω της αναβάθμισης των υποδομών, της παροχής κινήτρων και της εκπαίδευσης των δημοτών. Περαιτέρω, όπως ανέφερε ο κ. Παπαχαραλάμπους, προσπάθεια του Δήμου είναι να εξαλειφθεί το φαινόμενο των χωματερών -που φτάνουν τις 170 αυτήν τη στιγμή- μέσα από τη δημιουργία πράσινων σημείων, τα οποία θα τεθούν σε λειτουργία αρχές Απριλίου.