Τράπεζες

Στο μικροσκόπιο ερευνών οι αποκαλύψεις του ΣΙΓΜΑ

Έχουν κεντρίσει την προσοχή αρμοδίων εποπτικών οργάνων και φορέων, όπως ο Σύνδεσμος Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου

Το κολάνι των ερευνών για τα αμαρτωλά δάνεια στον Συνεργατισμό άρχισε να σφίγγει και υποθέσεις που έφερε στο φως της δημοσιότητας το ΣΙΓΜΑ, τις προηγούμενες ημέρες. Αποδεικνύεται πως κάποιες εκ των περιπτώσεων δεν ήταν σε γνώση των αρμοδίων εποπτικών οργάνων, οι οποίοι ενεργοποιούνται πλέον και θέτουν στο μικροσκόπιό τους πρόσωπα και καταστάσεις.


Έχουν κεντρίσει την προσοχή αρμοδίων εποπτικών οργάνων και φορέων, όπως ο Σύνδεσμος Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου, ο οποίος έθεσε υπό το μικροσκόπιό του ρεπορτάζ του ΣΙΓΜΑ, της περασμένης Παρασκευής, για την περίπτωση παραχώρησης διευκολύνσεων από τη Συνεργατική σε πρώην μέλος της Επιτροπείας της ίδιας τράπεζας και συνδεδεμένης σ' αυτόν εταιρείας, με τρόπο μάλιστα που δημιουργούσε υποψίες για ενδεχόμενη ευνοϊκή μεταχείριση και παρατυπίες.


Οι εμπλεκόμενοι στην εν λόγω υπόθεση, βάσει των στοιχείων, συνδέονταν και με την "αμαρτωλή" υπόθεση της Focus. Σε επικοινωνία του ΣΙΓΜΑ με τον Γενικό Διευθυντή του ΣΕΛΚ, Κυριάκο Ιορδάνου, μας ανέφερε ότι ο ΣΕΛΚ “εξετάζει το πόρισμα της Ερευνητικής Επιτροπής για τον Συνεργατισμό, όπως και τις αποκαλύψεις που έκανε το ΣΙΓΜΑ πρόσφατα που αφορούν μέλη του. Ανάλογα με την πορεία των διερευνήσεών του και εφόσον προκύψουν θέματα που ενδεχομένως να συνιστούν πειθαρχικά αδικήματα ή παραβίαση νόμου ή/και παραβίαση του κώδικα δεοντολογίας, τότε θα προχωρήσει με ανάληψη πειθαρχικής διαδικασίας. Στο στάδιο αυτό”, πρόσθεσε, “θα ζητηθούν δηλώσεις και καταθέσεις απ' όσους εμπλέκονται, ενώ υπάρχει και η πιθανότητα ενημέρωσης και άλλων αρμόδιων φορέων”.