Τράπεζες

Τώρα το πορτοφόλι σας είναι ηλεκτρονικό!

H Τράπεζα Κύπρου πρωτοπορεί στη νέα εποχή με το digital wallet 8.500 downloads από τις δυο πρώτες εβδομάδες

Οι καταναλωτές επιλέγουν, και όλο και περισσότεροι εμπιστεύονται, το ηλεκτρονικό πορτοφόλι για πληρωμές από το κινητό τους τηλέφωνο
Κάποτε, πριν από κάποια χρόνια, η εξυπηρέτηση από την Τράπεζά σας ήταν διαφορετική. Περιμένατε υπομονετικά στην ουρά, κάποιες φορές εκνευριζόσασταν, είχατε μαζί σας το πορτοφόλι σας, και πραγματοποιούσατε κατάθεση ή ανάληψη χρημάτων. Και βέβαια πάντοτε φεύγατε με μια μικρή ανησυχία ότι μπορεί να χάσετε τα χρήματά σας ή να σας τα κλέψουν.


Οι καιροί άλλαξαν, οι άνθρωποι το ίδιο, οι συνήθειές τους, οι αδυναμίες τους, τα θέλω και οι επιθυμίες τους. Από τον Ταμία περάσαμε στο ΑΤΜ και στη συνέχεια στον καναπέ και στην 1Bank από την άνεση του σπιτιού μας. Σήμερα, στην εποχή των ανέπαφων συναλλαγών, πόσοι από εμάς θυμούνται το «σάρωμα» της κάρτας στο χαρτί;


Η τεχνολογία πλέον κυριαρχεί παντού, σε κάθε φάση της ζωής μας. Οι καταναλωτές, παρασυρόμενοι από το ρεύμα της εποχής ή ακόμη ακολουθώντας τις τάσεις των καιρών, διαπιστώνουν ότι υπάρχουν πιο εύκολοι και ασφαλείς τρόποι στη σχέση τους με την Τράπεζα.


Έτσι αλλάζουν τη συμπεριφορά τους και απαιτούν λύσεις, που τους διασφαλίζουν εμπιστοσύνη, ευκολία και ασφάλεια. Στην Κύπρο όλο και περισσότεροι επιλέγουν «έξυπνες» λύσεις, παρόλο που πριν από κάποια χρόνια ήταν επιφυλακτικοί στην καινοτομία και στήριζαν το παραδοσιακό. Με εντυπωσιακή ταχύτητα προσαρμόζονται στα νέα δεδομένα και επιλέγουν όλο και συχνότερα πληρωμές μέσω του κινητού τους τηλεφώνου ή του διαδικτύου.
Συναλλαγές χωρίς μετρητά και κάρτες στην κλασική τους μορφή


Σήμερα, οι «έξυπνες» επιλογές για πραγματοποίηση των συναλλαγών χωρίς τη χρήση μετρητών ή καρτών, μια τάση που κυριαρχεί στο εξωτερικό, εξελίσσεται σε κανόνα και όχι εξαίρεση. Οι καταναλωτές επιλέγουν, και όλο και περισσότεροι εμπιστεύονται το ηλεκτρονικό πορτοφόλι για πληρωμές από το κινητό τους τηλέφωνο.


Είναι πολύ απλό! Το κινητό τηλέφωνο μετατρέπεται σε ηλεκτρονικό κατάστημα και ηλεκτρονικό πορτοφόλι (digital wallet) και σας παρέχει τη δυνατότητα να πραγματοποιείτε τις αγορές σας σε καταστήματα, να μεταφέρετε χρήματα στα παιδιά ή στους φίλους σας, με απλές κινήσεις και με απόλυτη ασφάλεια.


Αυτό σημαίνει ότι μπορούμε πια να κυκλοφορούμε χωρίς το πορτοφόλι μας και να πληρώνουμε για όλα, με το κινητό μας τηλέφωνο.


Οι αγορές μέσω του κινητού τηλεφώνου είναι το μέλλον στις συναλλαγές, γι' αυτό και η εφαρμογή του Wallet App θεωρείται ως ιδιαίτερα σημαντική.


Στην Τράπεζα Κύπρου η νέα digital εποχή συνεχίζεται με γρήγορους ρυθμούς. Αυτήν τη φορά με το BoC Wallet app, τη νέα πρωτοποριακή εφαρμογή ανέπαφων συναλλαγών. Εξαιρετικά χρήσιμο εργαλείο, εύχρηστο και υποβοηθητικό στις συναλλαγές σας. Το μόνο που χρειάζεστε είναι το κινητό σας τηλέφωνο και τα τερματικά POS που φέρουν τη σήμανση για ανέπαφες συναλλαγές. Τα υπόλοιπα γίνονται εύκολα και γρήγορα.


Τα στοιχεία επιβεβαιώνουν την τάση. Δυο εβδομάδες από την παρουσίασή του και 8.500 πελάτες της Τράπεζας Κύπρου έχουν ήδη κατεβάσει και χρησιμοποιούν το BoC Wallet app.
Στο πλαίσιο υλοποίησης της digital στρατηγικής της Τράπεζας Κύπρου


Ο Διευθυντής Διεύθυνσης Λιανικής Τραπεζικής και Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων της Τράπεζας Κύπρου, Δρ Χάρης Πουαγκαρέ, μιλά για τη νέα επανάσταση στον κόσμο των ηλεκτρονικών πληρωμών και τη νέα υπηρεσία. Όπως εξηγεί «το ηλεκτρονικό πορτοφόλι είναι σημαντική υπηρεσία, που εντάσσεται στο πλαίσιο υλοποίησης της digital στρατηγικής της Τράπεζας και της παροχής ψηφιακών προϊόντων και υπηρεσιών στους πελάτες της».


Διευκρινίζει πως «το BoC Wallet App είναι ένα ψηφιακό πορτοφόλι, το οποίο εγκαθίσταται δωρεάν από το Google Store, και στο οποίο ο κάτοχος εισάγει την κάρτα ή τις κάρτες VISA που έχει στην κατοχή του. Έτσι, κάθε φορά που πραγματοποιεί αγορά σε οποιαδήποτε επιχείρηση στην Κύπρο ή στο εξωτερικό, αντί να χρησιμοποιεί το πλαστικό της κάρτας, έχει τη δυνατότητα να πλησιάσει το κινητό τηλέφωνό του στο τερματικό αποδοχής καρτών (POS) και να ολοκληρώσει άμεσα την πληρωμή του απλά, εύκολα και γρήγορα».


Ο Δρ Πουαγκαρέ προσθέτει ακόμη πως «το BoC Wallet App προσφέρει πρόσθετη ασφάλεια, καθώς χρησιμοποιεί τεχνολογία Tokenization, η οποία διασφαλίζει ότι τα πραγματικά στοιχεία της κάρτας κρυπτογραφούνται χωρίς να αποθηκεύονται στην εφαρμογή ή σε οποιοδήποτε μέρος της τηλεφωνικής συσκευής».
Πώς μπορείτε να κάνετε χρήση της νέας πρωτοποριακής εφαρμογής; Είναι πολύ απλό!


Κατεβάζετε το Boc Wallet App στο κινητό σας τηλέφωνο. Καταχωρείτε στη συγκεκριμένη εφαρμογή τον αριθμό ή τους αριθμούς των καρτών Visa της Τράπεζας Κύπρου που επιθυμείτε. Έχετε την ευχέρεια να προσθέσετε την ίδια κάρτα σε οποιαδήποτε ή και όλες τις συσκευές στις οποίες είναι εγκαταστημένο το BoC Wallet. Σημειώστε ότι δεν μπορείτε να προσθέσετε δυο φορές την ίδια κάρτα στο ίδιο BoC Wallet.


Μπορείτε, όμως, να προσθέσετε όλες τις κάρτες VISA της Τράπεζας Κύπρου, χρεωστικές, πιστωτικές και προπληρωμένες. Προς το παρόν το BoC Wallet δεν διατίθεται για κάρτες Mastercard.


Μόνο για Android


Το BOC Wallet App είναι διαθέσιμο μόνο για συσκευές Android Smartphone με δυνατότητα NFC και λειτουργικό 5.0+, όχι rooted. Εγκαθίσταται δωρεάν από το Google Store.


Πώς γίνεται η συναλλαγή;


· Ενεργοποιήστε/αφυπνίστε την οθόνη της κινητής συσκευής σας (πατώντας ένα πλήκτρο χωρίς να χρειαστεί να την ξεκλειδώσετε).


· Πλησιάστε τη συσκευή σας πάνω από το τερματικό POS με την οθόνη να βλέπει προς τα πάνω. Αυτόματα ενεργοποιείται η οθόνη της συσκευής σας, και σας εμφανίζει την οθόνη πληρωμής του BoC Wallet.


· Για συναλλαγές κάτω των €20 η συναλλαγή γίνεται αυτόματα.


· Για συναλλαγές άνω των €20, πληκτρολογήστε το Wallet PIN στην κινητή συσκευή. Ακολούθως, πλησιάστε ξανά την κινητή συσκευή σας πάνω από το τερματικό POS. Η συναλλαγή αποστέλλεται για επεξεργασία.


· Όταν πραγματοποιείτε 5 διαδοχικές συναλλαγές κάτω των €20, στην 6η συναλλαγή θα σας ζητηθεί να πληκτρολογήσετε το Wallet PIN.


Άλλες χρήσιμες πληροφορίες


· Δεν απαιτείται η χρήση του Wallet PIN για πληρωμές κάτω των €20, εκτός εάν αλλάξατε τη σχετική ρύθμιση επιλέγοντας το «Wallet PIN Always» στο μενού του Wallet PIN. Με τη ρύθμιση αυτή καταχωρείτε το Wallet PIN για την κάθε πληρωμή σας.


· Μόλις η συναλλαγή διαβιβαστεί για επεξεργασία ή εάν απορριφθεί, λαμβάνετε ειδοποίηση μέσω του BoC Wallet.


· Όταν η συναλλαγή αποσταλεί για επεξεργασία, θα δείτε το αποτέλεσμα της πληρωμής στην οθόνη του τερματικού POS και στην απόδειξη που θα τυπωθεί.


· Μπορείτε να κάνετε πληρωμές σε οποιοδήποτε κατάστημα στην Κύπρο ή στο εξωτερικό, εφόσον το τερματικό POS του καταστήματος υποστηρίζει ανέπαφες πληρωμές και φέρει το σχετικό λογότυπο.


Περισσότερες πληροφορίες στο http://bankofcyprus.com.cy/bocwallet