Έγκλημα

Ομολόγησε το ειδεχθές έγκλημα

Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό της σορού της εξάχρονης

Αντιμέτωπες με ένα από τα πιο ειδεχθή εγκλήματα στα χρονικά της Κυπριακής Δημοκρατίας βρέθηκαν κυπριακή κοινωνία και αστυνομικές Αρχές. Το θρίλερ, που άρχισε την περασμένη Κυριακή με τον εντοπισμό πτώματος γυναίκας σε φρεάτιο στο μεταλλείο του Μιτσερού, ίσως να λαμβάνει τέλος με την ομολογία του φερόμενου ως δράστη. Η πρωτοφανής για την Κύπρο υπόθεση, ενδέχεται ωστόσο να ανοίξει το κουτί της Πανδώρας και να φέρει άπαντες ενώπιον ακόμη πιο σοβαρών διαστάσεων και σκοτεινών πτυχών.
Το χρονικό
Την 14ην Απριλίου καταγγέλθηκε στις Αρχές ο εντοπισμός πτώματος στο μεταλλείο του Μιτσερού και από τις αστυνομικές έρευνες διαπιστώθηκε πως επρόκειτο για 38χρονη γυναίκα από τις Φιλιππίνες, η οποία με την 6χρονη κορούλα της είχαν δηλωθεί ως ελλείπουσες από τον Μάιο του 2018. Οι ιστοπαθολογικές εξετάσεις και η ανάλυση DNA κατέδειξαν πως επρόκειτο για τη Marry Rose Tiburcio. Αυθημερόν (16 Απριλίου) συνελήφθη ο πρώην σύντροφος και πατέρας του παιδιού της, ο οποίος -ωστόσο- αρνήθηκε κάθε ανάμειξη στην υπόθεση.


Την άτυχη γυναίκα είχε αναγνωρίσει από τα σκουλαρίκια η φίλη και συγκάτοικός της, η οποία φέρεται να αποτέλεσε και το πρόσωπο-κλειδί για την πορεία των ερευνών. Στην κατάθεσή της ανέφερε ότι η Rose διατηρούσε δεσμό με 35χρονο φωτογράφο, τον οποίο είχε γνωρίσει από πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης με το κωδικό όνομα «Ορέστης». Είχε αναφέρει, μάλιστα, ότι την είχε συναντήσει για τελευταία φορά στις 4 Μαΐου του 2018, ημέρα κατά την οποία η Rose μετέβη με το εξάχρονο αγγελούδι της στη Λευκωσία για να συναντήσει τον «Ορέστη». Έκτοτε μητέρα και παιδί αγνοούνταν.
Η σύλληψη


Τα ευρήματα του Γραφείου Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Αστυνομίας οδήγησαν στον 35χρονο φερόμενο ως δράστη, ο οποίος είναι στέλεχος της Εθνικής Φρουράς. Ο 35χρονος είναι το πρόσωπο με το οποίο η άτυχη 38χρονη θα συναντιόταν και θα διανυκτέρευε στην οικία του μαζί με την κόρη της, στις 4 Μαΐου του 2018, ημερομηνία κατά την οποία χάθηκαν τα ίχνη της.
Από την πρώτη κιόλας έρευνα, που διεξήχθη στην οικία του, ο 35χρονος αποτέλεσε τον κύριο ύποπτο, κυρίως λόγω των τεκμηρίων που συνέλεξαν τα μέλη της Αστυνομίας. Συγκεκριμένα, στην οικία του εντοπίστηκε σχοινί χρώματος μπλε και κολλητική ταινία, όμοια με αυτά που βρέθηκαν στο φρεάτιο του λατομείου. Σαν να μην έφταναν αυτά, κατά την έρευνα στην οικία του ο 35χρονος έβαλε στο στόμα του και προσπάθησε να καταπιεί μια κάρτα κινητού τηλεφώνου, ωστόσο έγινε αντιληπτός από μέλη της Αστυνομίας και συνελήφθη.
Ο ύποπτος, μετά από πολύωρη ανάκριση, ομολόγησε ότι σκότωσε το θύμα και στη συνέχεια το μετέφερε στο λατομείο, όπου το πέταξε στο φρεάτιο, ενώ παραδέχθηκε ακόμη ότι σκότωσε και έθαψε και την εξάχρονη κορούλα του θύματος. Ο 35χρονος, αφού ομολόγησε, υπέδειξε στις Αρχές διάφορά σημεία στο Μιτσερό, όπου θα μπορούσε να εντοπιστεί η σορός της άτυχης 6χρονης. Οι έρευνες της Αστυνομίας, μέχρι χθες το απόγευμα, τουλάχιστον, παρέμειναν άκαρπες.
Ο 35χρονος συνεχίζει να τελεί υπό κράτηση, μαζί με άλλον ένα 30χρονο συνάδελφό του, ο οποίος φέρεται να σχετίζεται άμεσα με την υπόθεση.