Ίδρυσε την πρώτη Μαιευτική - Γυναικολογική και Χειρουργική Κλινική στη Λεμεσό αναβαθμίζοντας τη γυναικολογία στην Κύπρο, σε ευρωπαϊκά επίπεδα. Ξεχωριστή φυσιογνωμία των δεκαετιών 1940-1970, στη Λεμεσό, υπήρξε ο μαιευτήρας - γυναικολόγος Μάριος Τριτοφτίδης. Βέρος Λεμεσιανός, με διδακτορικό στην ιατρική από το Πανεπιστήμιο Αθηνών και συνεργάτης του καθηγητή Παναγιώτη Λούρου, «πατέρα της Μαιευτικής - Γυναικολογίας στην Ελλάδα», εγκαταστάθηκε στη Λεμεσό το 1939. Ίδρυσε τότε την πρώτη Μαιευτική - Γυναικολογική και Χειρουργική Κλινική στη Λεμεσό, αναβαθμίζοντας τη γυναικολογία στην Κύπρο, σε ευρωπαϊκά επίπεδα.
Το 1956 μεταφέρθηκε στη νεόδμητη ιδιόκτητη του κλινική, που το 1960 επεκτάθηκε σε διώροφη και αναβαθμίστηκε με σύγχρονο εξοπλισμό. Προοδευτικός και πρωτοπόρος, συνεργάστηκε με άλλους τρεις αξιόλογους γυναικολόγους, τον Ρογήρο Θεοχάρους, τον Έντουιν Ιωσηφίδη, που μετακόμισε από τη Λάρνακα, και τον Κλείτο Οικονόμου, για να δημιουργήσουν μία συνεργασία -έστω και σύντομη- μοναδική για την εποχή τους.
Η κλινική πήρε το όνομα «Ευαγγελισμός» και ήταν ένα κόσμημα για την κυπριακή γυναικολογία και μαιευτική. Το 1974, με τις αυξημένες ανάγκες που προέκυψαν στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, μετά την τουρκική εισβολή, ο Μάριος Τριτοφτίδης παραχωρεί την κλινική του έναντι μικρού συμβολικού ποσού, για να στεγαστούν τα τμήματα γυναικολογίας, παιδιατρικής και θαλασσαιμίας του κυβερνητικού νοσοκομείου της πόλης.
Εξελέγη πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λεμεσού (1969-1973) και τιμήθηκε από τους συναδέλφους του, το 1988, για την προσφορά του. Η κοινωνική του προσφορά ήταν σημαντική. Περιέθαλψε αφιλοκερδώς στην κλινική του αγωνιστές της Ε.Ο.Κ.Α., κατά τη διάρκεια του απελευθερωτικού Αγώνα, και μετέτρεψε την κλινική σε στρατιωτικό νοσηλευτήριο κατά τις περιόδους της τουρκανταρσίας και της βάρβαρης τουρκικής εισβολής.
Εξελέγη μέλος της Ελληνικής Κοινοτικής Συνέλευσης, ένθερμος υποστηρικτής της αθλητικής ιδέας διετέλεσε για δεκαετίες πρόεδρος του Γ.Σ.Ο. (Γυμναστικός Σύλλογος «Τα Ολύμπια»), πρόεδρος και μέλος πολλών αθλητικών οργανισμών και ομοσπονδιών (Σ.Ε.Γ.Α.Σ., Κ.Ο.Α., Κ.Ο.Ε.Α.Σ.) και της Ολυμπιακής Ακαδημίας Κύπρου. Συνέβαλε στην προώθηση της αθλητιατρικής, βάζοντας τα θεμέλια για τη δημιουργία εργομετρικού εργαστηρίου για τους αθλητές.
Πέθανε στις 24 Μαρτίου 2005 και τιμήθηκε επάξια για την προσφορά του στην ιατρική, την πατρίδα και τον αθλητισμό.
Ο Δήμος Λεμεσού, το 2011, τίμησε τον άξιο δημότη του, δίνοντας το όνομά του σε δρόμο της πόλης, στην Αγία Φύλα. Η «Κλινική Τριτοφτίδη», δυστυχώς, κατεδαφίστηκε στα τέλη της δεκαετίας 2000, παρά τις αντιδράσεις του κοινού προς τις κυβερνητικές υπηρεσίες. Πηγή: «Κυπρίων ιατρών έργα, η ιατρική στην Κύπρο 1950 - 2015», του Λάκη Κ. Αναστασιάδη. Εκδόσεις Εν Τύποις