Τουρισμός

Στην Ελλάδα ταξιδεύουν οι Κύπριοι για το Πάσχα

Την τιμητική της έχει η Κέρκυρα με τα παραδοσιακά τησ πασχαλινά έθιμα

Αύξηση της τάξης του 3% στα ταξίδια των Κυπρίων στο εξωτερικό αναμένεται να παρουσιαστεί αυτό το διάστημα. Για άλλη μια χρονιά οι Κύπριοι ταξιδιώτες επιλέγουν να ταξιδέψουν στην Ελλάδα για το Πάσχα, αφού, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, οι πόλεις αλλά και τα νησιά της θα απορροφήσουν το 60% των ταξιδιών από την Κύπρο.


Την τιμητική τους έχουν βεβαίως οι μεγαλουπόλεις Αθήνα και Θεσσαλονίκη, αν και λόγω των ημερών αρκετοί θα επιλέξουν και την Κέρκυρα, που είναι γνωστή για τα παραδοσιακά της πασχαλινά έθιμα, εκ των οποίων ξεχωρίζει το σπάσιμο των «μπότηδων» ή αλλιώς των χιλιάδων πήλινων κανατιών που πέφτουν στους δρόμους του νησιού με αφορμή την Ανάσταση του Κυρίου. Για τον ίδιο λόγο, δηλαδή τα κατά τόπον πασχαλινά έθιμα, οι Κύπριοι επιλέγουν συνήθως και άλλα ελληνικά μέρη, όπως η Κρήτη, η Πρέβεζα, το Πήλιο και τα Ιωάννινα.


Εκτός της Ελλάδας, οι Κύπριοι επιλέγουν φέτος και άλλους προορισμούς προς άλλες ευρωπαϊκές χώρες, για τις οποίες τα ταξιδιωτικά γραφεία εξέδωσαν ελκυστικά πακέτα. Οι εν λόγω προορισμοί είναι η Πράγα, η Βουδαπέστη και το Βουκουρέστι, ενώ αρκετοί είναι επίσης αυτοί που για τις γιορτές επιλέγουν να επισκεφθούν τη Μεγάλη Βρετανία.


Οι φετινές διακοπές του Πάσχα προσφέρονται και για πιο μεγάλες σε διάρκεια διανυκτερεύσεις, αφού συμπίπτουν και με την Πρωτομαγιά, γεγονός που αυξάνει τις ημέρες αργιών. Οι πλείστοι, βέβαια, φέτος επιλέγουν τις τετραήμερες αποδράσεις, από τη Μεγάλη Παρασκευή μέχρι και τη Μεγάλη Δευτέρα.