Έγκλημα

Αναζητούν σορούς για έναν μήνα

Επαναρχίζουν με το πρώτο φως οι έρευνες για τα στυγερά εγκλήματα του "Ορέστη"

Ο δράστης έχει ομολογήσει τη διάπραξη 7 δολοφονιών, εκ των οποίων οι πέντε αφορούν γυναίκες και οι δύο ανήλικα κορίτσια, χωρίς η Αστυνομία να έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο τα θύματα να είναι περισσότερα.
Κλείνουν σχεδόν έναν μήνα οι έρευνες για τον εντοπισμό θυμάτων του 35χρονου καθ' ομολογίαν κατά συρροήν δολοφόνου. Οι προσπάθειες των αρμοδίων Αρχών στην Κόκκινη Λίμνη αναμένονταν να επαναρχίσουν με το πρώτο φως της ημέρας.


Μέχρι τις δύο το μεσημέρι του Σαββάτου, που η εφημερίδα οδηγείτο στο τυπογραφείο, δεν είχε εντοπισθεί η τρίτη βαλίτσα, εντός της οποίας φέρεται να βρίσκεται, σύμφωνα με την ομολογία του 35χρονου υπόπτου, η σορός της Μαρικάρ Βαλτέζ. Οι έρευνες των δυτών και σήμερα θα εστιαστούν σε σημεία που υπέδειξε το σύστημα Sonar.


Ο δράστης έχει ομολογήσει τη διάπραξη εφτά δολοφονιών, εκ των οποίων οι πέντε αφορούν γυναίκες και οι δύο ανήλικα κορίτσια, χωρίς να έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο τα θύματα να είναι περισσότερα. Έχουν εντοπισθεί συνολικά πέντε σοροί και απομένουν άλλες δύο.
Ο μέχρι στιγμής απολογισμός


Η τελευταία ανευρεθείσα σορός είχε εντοπισθεί την περασμένη Κυριακή στην ίδια λίμνη, σε προχωρημένη αποσύνθεση και μη αναγνωρίσιμη κατάσταση. Βάσει της κατάθεσης του ιλάρχου, φαίνεται ν' ανήκει στην 8χρονη Elena Natalia Bunea, κόρη της 36χρονης Livi, η οποία επίσης έχει δολοφονηθεί και εκτιμάται πως η σορός της είναι αυτή που εντοπίσθηκε την Κυριακή του Πάσχα.


Έχουν, επίσης, ανευρεθεί οι σοροί της Μαρί Ρόους και της Αριάν Παλάνας, στο φρεάτιο του μεταλλείου στο Μιτσερό και της Κάτχα Ανού, που βρέθηκε σε ξεροπήγαδο στο πεδίο βολής της Ξυντούς. Εκτός από τη σορό της Μαρικάρ, που αναζητείται στην Κόκκινη Λίμνη, γίνονται έρευνες και στη λίμνη στον Ξυλιάτο για τη σορό της εξάχρονης Σιέρα, κόρης της Μαρί Ρόους.
Συσκέψεις επί συσκέψεων


Το μεσημέρι της Παρασκευής πραγματοποιήθηκε ακόμη μία σύσκεψη στο Αρχηγείο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για τα επόμενα βήματα των ερευνών.
Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, η οποία έγινε υπό τον νέο Υπαρχηγό της Αστυνομίας Στέλιο Παπαθεοδώρου και με τη συμμετοχή του Αρχηγού της Πυροσβεστικής, Μάρκου Τράγκολα, του υπευθύνου του ΤΑΕ Λευκωσίας Νεόφυτου Σιάηλου, αλλά και μελών που συμμετέχουν στις έρευνες, έγινε μια ανασκόπηση της κατάστασης ως έχει μέχρι στιγμής.


Την ίδια ώρα, οι έρευνες των Αρχών συνεχίζονται γύρω από τη δολοφονική δράση του «Ορέστη», ώστε να συναρμολογηθούν όλα τα κομμάτια του παζλ, ενώ συνεχίζεται και η λήψη καταθέσεων από διάφορα πρόσωπα.


Η ιατροδικαστική εξέταση επί της σορού της Κάτχα Ανού, που βρέθηκε σε πηγάδι στο πεδίο βολής της Ορούντας, κατέδειξε πως ο θάνατος της 30χρονης φαίνεται να επήλθε από χτύπημα στο κεφάλι και πιθανό να ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου από τον 35χρονο, ενώ δεν υπάρχουν ίχνη στραγγαλισμού.


Ο τρόπος που σκότωσε τη νεαρή είναι διαφορετικός από αυτόν με τον οποίο δολοφόνησε τη Μαρί Ρόους, που ανασύρθηκε από το μεταλλείο και τη Λίβια Φλορεντίνα Μπουνέα, που ανασύρθηκε από την Κόκκινη Λίμνη, αφού η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε στραγγαλισμό με κεφαλοκλείδωμα.