Αναλύσεις

Οι λόγοι της δημιουργίας μας

Ακύρωση του κατάπτυστου αντιδημοκρατικού νόμου των εκποιήσεων express (Ιούλιος 2018) και δικαίωμα προσφυγής των οφειλετών στη Δικαιοσύνη. Μόνο σε απάνθρωπα φασιστικά καθεστώτα δεν επιτρέπεται η προσφυγή στη Δικαιοσύνη. Είναι αναφαίρετο Ανθρώπινο Δικαίωμα και αποτελεί όνειδος και ντροπή στη σύγχρονη Κύπρο.
Πολλοί φίλοι απ’ όλην την Κύπρο με ρωτούν τι έχουμε να πούμε διαφορετικό από τα οκτώ κοινοβουλευτικά κόμματα που υπάρχουν και που δικαιολογεί τη δημιουργία του Πατριωτικού Κινήματος. Δικαιολογημένο το ερώτημα και ταυτόχρονα χρήσιμο για μας, για να αποδείξουμε τους 21+1 λόγους που μας ξεχωρίζουν από τα άλλα πολιτικά σχήματα, ως ακολούθως:
1. Ενίσχυση της στρατιωτικής μας δύναμης, που να εξασφαλίζει την ασφάλεια της Κυπριακής Δημοκρατίας.


2. Ακύρωση της μεταναστευτικής πολιτικής της Κυβέρνησης και απέλαση όλων των λαθρομεταναστών.


3. Αντιστροφή των πολιτικών που οδήγησαν στη φτωχοποίηση των λαϊκών τάξεων με τους μισθούς πείνας και την εκμηδένιση των περιουσιών του Λαού.


4. Ανασύσταση του Συνεργατισμού και ακύρωση της απορρόφησής του από την Ελληνική, όπου έγινε η μεγαλύτερη μεταφορά πλούτου από τους φτωχούς και πολλούς στους λίγους και πλουσίους.


5. Ακύρωση του κατάπτυστου αντιδημοκρατικού νόμου των εκποιήσεων express (Ιούλιος 2018) και δικαίωμα προσφυγής των οφειλετών στη Δικαιοσύνη. Μόνο σε απάνθρωπα φασιστικά καθεστώτα δεν επιτρέπεται η προσφυγή στη Δικαιοσύνη. Είναι αναφαίρετο Ανθρώπινο Δικαίωμα και αποτελεί όνειδος και ντροπή στη σύγχρονη Κύπρο.


6. Ακύρωση της εξόφλησης δανείου του Υπ. Οικονομικών από την Κεντρική Τράπεζα, που έγινε πριν από 20 χρόνια και επιστροφή των χρημάτων (€1,050 δις) στους κουρεμένους και κατόχους αξιογράφων.


7. Ακύρωση πωλήσεων ΜΕΔ, που ισοδυναμεί με κούρεμα κάθε φορά, του πλούτου των Κυπρίων. Να δοθούν οι μειώσεις στους Κυπρίους δανειζομένους.


8. Δεν υπάρχει χώρα που πήγε μπροστά με τις τράπεζές της σε χέρια ξένων.


9. Δεν εγκαταλείπουμε εκείνους που είναι το σπίτι τους πάνω από €350.000 μη εξυπηρετούμενο, χωρίς ευθύνη δική τους. Τους δίνουμε χρόνο!


10. Μείωση συντάξεων του Δημοσίου και αύξηση συντάξεων των ιδιωτών μέσα σε έναν μακροπρόθεσμο σχεδιασμό ισότητας, δικαιοσύνης, ανθρωπιάς και αλληλεγγύης.


11. Αίτηση ένταξης της Κύπρου στο ΝΑΤΟ.


12. Αποκατάσταση των προσφύγων. Μέτρα για ενίσχυση της φερεγγυότητας των προσφύγων και που δεν επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό, π.χ. συντελεστής δόμησης, κέρδος από πώληση ακινήτων, κρατική γη.


13. Φωτοβολταϊκοποίηση ολόκληρης της Κύπρου, για να καλύπτεται όλη η ζήτηση και που δεν ξεπερνά το €1,5 δις.


14. Να διεκδικήσουμε να γίνουν οι βάσεις κυπριακής ιδιοκτησίας και οι Άγγλοι να τις λειτουργούν με ένα μακροχρόνιο ενοίκιο.


15. Στηρίζουμε Χριστιανική Ευρώπη των Κρατών-Εθνών και όχι Ευρώπη μαρμελάδα, χωρίς ταυτότητα.


16. Κανένας άστεγος Ελληνοκύπριος.


17. Ακύρωση των υψηλών προστίμων για λαθροθηρία. Πρόκειται για τρέλα.


18. Να δοθούν κίνητρα για να αυξηθεί ο ελληνικός πληθυσμός της Νήσου στα 2εκ., εντός 50 ετών.


19. Υπουργοί και άλλοι υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι δεν μπορούν να λαμβάνουν μέρος σε κομματικές συγκεντρώσεις.


20. Ονομασία όσων συλλαμβάνονται, ώστε το αίσθημα της ντροπής να λειτουργεί ως το πρώτο αντικίνητρο ενάντια στην παρανομία.


21. Οι S300 να επιστρέψουν στην Κύπρο, καθιστώντας τον κυπριακό ουρανό για πρώτη φορά απαγορευτικό για τα τουρκικά F16.


+1. Η Κύπρος θα δικαιωθεί, όταν βάλουμε και τον Χριστό στον αγώνα μας. Χωρίς Αυτόν τίποτα.
Αυτή είναι η ταυτότητά μας. Το DNA μας. Κάποιοι μπορούν να μας στηρίξουν γι’ αυτό που είμαστε. Κάποιοι μπορεί να μας απορρίψουν γι’ αυτό που είμαστε. Όμως, αυτοί είμαστε.
ΧΡΙΣΤΟΣ ΡΟΤΣΑΣ
Πρόεδρος Πατριωτικού Κινήματος