Τράπεζες

Το Open Banking φέρνει νέα εποχή και συνεργασίες τραπεζών

Η Τράπεζα Κύπρου έτοιμη να καλωσορίσει τους πελάτες άλλων τραπεζών στην πλατφόρμα της 1bank
Όλο και περισσότεροι πελάτες εκφράζουν έμπρακτα την εμπιστοσύνη τους στα ψηφιακά μέσα της Τράπεζας

H Τράπεζα Κύπρου ατενίζει αισιόδοξα το μέλλον, γράφει νέα σελίδα στην ιστορία της και δίνει όλες τις δυνάμεις της για να κερδίσει το μεγάλο στοίχημα για τη διετία 2019 - 2020. Η σελίδα έχει γυρίσει από την ημέρα που άρχισε η υλοποίηση του προγράμματος της ψηφιακής μεταμόρφωσης του συγκροτήματος, με την οποία καθορίστηκε ο χάρτης για μια νέα πορεία χωρίς επιστροφή και με τα στελέχη και το προσωπικό να δίνουν τη μεγάλη μάχη να φέρουν σε πέρας το νέο μεγαλεπήβολο έργο.


Ήδη, τα νέα ψηφιακά προϊόντα και υπηρεσίες έχουν παρουσιαστεί στην αγορά με μεγάλη επιτυχία κερδίζοντας τις εντυπώσεις, καθώς αποτυπώνουν όλα όσα ήδη εφαρμόζονται στο χρηματοοικονομικό σύστημα διεθνώς. Στελέχη της Τράπεζας δηλώνουν με κάθε ευκαιρία ότι «πλέον η πορεία μας είναι χωρίς επιστροφή και κανένας δεν μπορεί να τη σταματήσει».


Όλο και περισσότεροι πελάτες δηλώνουν την πίστη και την εμπιστοσύνη τους προς τα ψηφιακά μέσα του Συγκροτήματος και από την αρχή του χρόνου οι πελάτες αφήνουν το φυσικό κατάστημα και δηλώνουν το «παρών» τους στις digital επιλογές.


Οι οπαδοί της QuickPay αυξάνονται και οι αιτήσεις για δάνεια μέσω κινητού τηλεφώνου είναι επίσης δημοφιλείς.
Open Banking με διαφάνεια και ασφάλεια


Εντός του φετινού χρόνου καταβάλλονται μεγάλες και προσεγμένες δράσεις και ενέργειες για να υλοποιηθούν οι στόχοι τού προγράμματος της Ανοικτής Τραπεζικής, με την οποία ο πελάτης μπορεί να παρακολουθεί όλους τους λογαριασμούς του μέσα από την εφαρμογή της 1Bank, με ταχύτητα και ασφάλεια, ακόμα και αν συνεργάζεται με δύο ή και περισσότερες τράπεζες.


Σήμερα η υπηρεσία λειτουργεί και αφορά μόνο τους πελάτες που είναι συνδεδεμένοι με λογαριασμούς σε 8 αγγλικές τράπεζες, αλλά αρμόδιο στέλεχος της τράπεζας σχολιάζει πως «ήδη είμαστε σε θέση να καλωσορίσουμε και τους πελάτες άλλων κυπριακών τραπεζών».


Ο κόσμος αλλάζει, και εκείνα που μέχρι τώρα ήταν άπιαστο όνειρο τώρα είναι η νέα πραγματικότητα. Η Τράπεζα αναμένει από άλλες δυο κυπριακές τράπεζες, την Ελληνική Τράπεζα και την Astrobank, να ολοκληρώσουν την τεχνική τους προετοιμασία για να παρέχουν τις σχετικές προσβάσεις και να συνεργαστούν στην εφαρμογή της Ανοικτής Τραπεζικής και να μοιραστούν οι κωδικοί μεταξύ των τραπεζών.


Η πλατφόρμα της 1bank έχει καθιερωθεί στη συνείδηση του πελάτη της Τράπεζας, αναδεικνύοντας τη δυναμική που δημιουργείται σε σχέση με το μέλλον του Digital Banking. Πέραν των υφιστάμενων προσωπικών και εξουσιοδοτημένων λογαριασμών τους, που διαχειρίζονται μέσω του Internet & Mobile Banking της 1bank, οι πελάτες έχουν τη δυνατότητα να συνδέονται στη συνδρομή τους με ασφάλεια και άνεση, με λογαριασμούς που διατηρούν στις τράπεζες Lloyds Bank, Halifax Bank, Bank of Scotland, Natwest Bank, HSBC Bank, RBS Bank, First Direct Bank και Marks and Spencer Bank. Κάτι παρόμοιο θα γίνει και με τις κυπριακές τράπεζες.
Μονόδρομος χωρίς επιστροφή


Έτσι, έχουν την ευκαιρία να ενημερώνονται για τα υπόλοιπα των λογαριασμών τους, να λαμβάνουν πληροφορίες, να έχουν γνώση του ιστορικού των κινήσεών τους και να εξασφαλίζουν άλλες λεπτομέρειες για τις συναλλαγές τους. Μόνη προϋπόθεση για την επίτευξη της απλής, αλλά σημαντικής αυτής παροχής, είναι όπως οι χρήστες έχουν πρόσβαση στο Online Banking της τράπεζας που επιθυμούν να συνδέσουν τους λογαριασμούς τους και στη συγκεκριμένη περίπτωση αυτό είναι το 1Bank.


Η Ανοικτή Τραπεζική είναι πλέον μονόδρομος χωρίς επιστροφή, με τελικό αποδέκτη τον πελάτη - καταναλωτή: μπορείτε να έχετε και να επωφελείστε από ένα ευρύτερο φάσμα εξατομικευμένων προϊόντων και υπηρεσιών που ανταποκρίνονται στις ανάγκες σας.


Οι τεράστιες αλλαγές φέρνουν ευκαιρίες σε καταναλωτές και επιχειρήσεις, καλύτερη συσχέτιση της οικονομικής διαχείρισης και των προϊόντων που προσφέρονται στον καταναλωτή, βοηθώντας τον κόσμο να πετύχει προσεγμένη διαχείριση των χρημάτων του, όπως ο ίδιος επιθυμεί.