Χρηστικά

5η Τελετή Αποφοίτησης Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Λευκωσίας

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 9 Μαΐου 2019, στην Κεντρική Σκηνή του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου, η 5η τελετή αποφοίτησης της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας. Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας εκπροσώπησε ο Υπουργός Υγείας, που ήταν ο κύριος ομιλητής της εκδήλωσης. Παρευρέθησαν, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος της Βουλής, ο Βρετανός Ύπατος Αρμοστής, ο Πρέσβης του Ισραήλ, συγγενείς και φίλοι των αποφοίτων προερχόμενοι από τις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Αυστραλασία, την Ευρώπη, την Αφρική και τη Μέση Ανατολή.


Στην τελετή συμμετείχε ακαδημαϊκό και κλινικό προσωπικό της Ιατρικής Σχολής του ΠΛ και του St George’s, University of London, με το οποίο το ΠΛ συνεργάζεται για το ιατρικό πρόγραμμα MBBS. Έλαβαν επίσης μέρος καθηγητές από Ιατρικά Κέντρα των ΗΠΑ, του Ηνωμένου Βασιλείου, του Ισραήλ, και της Κύπρου.


Κατά τη διάρκεια της τελετής αναγορεύθηκε σε Επίτιμο Διδάκτορα Ιατρικής ο Ισραηλίτης Καθηγητής Ψυχιατρικής και Διοίκησης Υπηρεσιών Υγείας Shlomo Noy, για τη συνολική του προσφορά στην έρευνα, την ιατρική εκπαίδευση και τη φροντίδα ασθενών και για τις προσπάθειές του να συμβάλει στην εδραίωση της σχέσης μεταξύ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, του Πανεπιστημίου του Τελ Αβίβ και του Ιατρικού Κέντρου Sheba.


Οι απόφοιτοι προέρχονται από τέσσερα προγράμματα σπουδών: το Πτυχίο Ιατρικής MBBS (Bachelor of Medicine, Bachelor of Surgery), το Πτυχίο Βιοϊατρικών Επιστημών, το Μεταπτυχιακό Πιστοποιητικό Ιατρικής Εκπαίδευσης και το Μάστερ Οικογενειακής Ιατρικής. Η τελετή έληξε με τον όρκο του Ιπποκράτη.