Κόμματα

ΠτΔ για ΑΚΕΛ: Δεν μπορούν τα μηδενικά να μιλούν για τους άριστους

Για μηδενισμό των επιτευγμάτων της Κυβέρνησης και υπόσκαψη της Κύπρου από το ΑΚΕΛ, έκανε λόγο την Παρασκευή το βράδυ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, διαμηνύοντας ότι, εάν η ηγεσία του ΑΚΕΛ θέλει αντιπαράθεση αντί ενότητα, "θα την έχουν, αλλά όχι με τα δικά τους λόγια, αλλά με τα δικά μας έργα".
Σε ομιλία του κατά τη διάρκεια της πανεπαρχιακής συγκέντρωσης του ΔΗΣΥ Λεμεσού, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης επέκρινε έντονα το ΑΚΕΛ, λέγοντας πως, "από το πρωί μέχρι το βράδυ προσπαθούν να μηδενίσουν τα πάντα, θέλουν να μας φέρουν στο επίπεδο τους".
"Λυπούμαι που μιλώ έτσι και εκφράζομαι κατά τρόπον αυστηρό, αλλά δεν μπορούν τα μηδενικά να μιλούν για τους άριστους ή εκείνους που αρίστευσαν, ότι τάχα είναι ήδη μαζί τους", είπε και πρόσθεσε πως ο κυπριακός λαός έχει και μνήμη αλλά και γνώση.
Σχολιάζοντας αναφορές από πλευράς του ΑΚΕΛ "για παρέλαση των Υπουργών, για υποσχέσεις και εγκαίνια", ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε ότι "θα ήταν ευτυχείς (στο ΑΚΕΛ) αν παρέλαυναν και οι δικοί τους Υπουργοί για να μπορούσαν να αντιμετωπίσουν τον κόσμο όταν κυβερνούσαν".
Το μόνο που κατόρθωσαν να φέρουν, συνέχισε, ήταν τη δυστυχία, τη φτώχια, τις περικοπές στις συντάξεις, τις περικοπές στους μισθούς, την κατάργηση του κοινωνικού κράτους, ενώ σημείωσε πως "όταν μια Κυβέρνηση επιτυγχάνει τους στόχους της, τον έναν μετά τον άλλο, αυτοί προσπαθούν με κάθε τρόπο να μας εμφανίσουν ότι τάχα φτωχοποιήσαμε τον κόσμο".
Σε άλλο σημείο ανέφερε πως στην εξαγγελία της Κυβέρνησης για στεγαστική πολιτική "έχουν το θράσος να μιλούν ότι ενδεχομένως την επομένη των εκλογών να την ανακαλέσουμε" και πρόσθεσε "ίσως δεν αντιλαμβάνονται, διότι ουδέποτε βίωσαν ανάλογα, ουδέποτε είχαν πολιτική να εξαγγείλουν και όταν ακούν να υλοποιούνται έργα, παθαίνουν μαρασμό".
"Ενοχλούνται γιατί εγκαινιάζουμε έργα", ανέφερε, και σημείωσε πως "είμαστε η κυβέρνηση των έργων είτε το θέλουν είτε όχι", ενώ πρόσθεσε "παραλάβαμε μια Κύπρο που δεν διέφερε από τον (σκυβαλότοπο) Κοτσιάτη και τους ενοχλεί γιατί έχουμε δημιουργήσει πύργους και ολόκληρα έργα στη Λεμεσό, στην Πάφο, στη Λάρνακα, στην Αμμόχωστο, στη Λευκωσία, ύψους 1 δισεκατομμυρίου 200 εκατομμυρίων ευρώ και έχουν το θράσος να μιλούν".
"Μας έδωσαν μιαν οικονομία, η οποία κατατασσόταν στα σκουπίδια και σήμερα είναι η πρώτη σε ρυθμούς ανάπτυξης στην Ευρώπη και οι μόνοι που δεν το αναγνωρίζουν και μιλούν για φτώχια είναι του ΑΚΕΛ", είπε ο Πρόεδρος, και διερωτήθηκε αν αντιλαμβάνονται πόσα μέλη της ΠΕΟ βρήκαν δουλειά εξαιτίας της ανάπτυξης που παρατηρείται.
Σχολιάζοντας, εξάλλου, τις επικρίσεις του ΑΚΕΛ για παράταση παραμονής του Υπουργού Δικαιοσύνης Ιωνά Νικολάου στη θέση του μέχρι την 1η Ιουνίου, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε πως αυτό έγινε ύστερα από παράκληση του Ανωτάτου Δικαστηρίου, του δικηγορικού συλλόγου και του Γενικού Εισαγγελέα, ώστε να μη χαθεί περαιτέρω χρόνος στις διαβουλεύσεις για τη μεταρρύθμιση του συστήματος απονομής δικαιοσύνης.
"Και τους ακούμε να καταθέτουν και νομοσχέδιο μήπως έχει καμιά προοπτική ή μέλλον ο Ιωνάς. Τόσο πάθος, τόσο μένος που ειλικρινά μόνο στον μικρόκοσμο της ηγεσίας της Αριστεράς, γιατί σέβομαι απόλυτα τον κόσμο της Αριστεράς, ο οποίος δεν ταυτίζεται με όσα ακούει κάθε μέρα από εκείνους που τάχθηκαν να ηγούνται", συμπλήρωσε.