Έγκλημα

Ξανά στον βυθό της Κόκκινης Λίμνης

Συνεχίζονται και σήμερα οι έρευνες για τον εντοπισμό της Μαρικάρ

Εκφράζονταν φόβοι ότι η τρίτη βαλίτσα ενδεχομένως να θάφτηκε κάτω απ’ τη λάσπη
Για περισσότερο από έναν μήνα διεξάγονται οι έρευνες για τον εντοπισμό θυμάτων του 35χρονου καθ' ομολογίαν κατά συρροήν δολοφόνου. Οι προσπάθειες των αρμοδίων Αρχών στην Κόκκινη Λίμνη αναμένονταν να επαναρχίσουν με το πρώτο φως της ημέρας.


Μέχρι τις δύο το μεσημέρι του Σαββάτου, που η εφημερίδα βρισκόταν στο τυπογραφείο, δεν είχε εντοπισθεί η τρίτη βαλίτσα, εντός της οποίας φέρεται να βρίσκεται, σύμφωνα με την ομολογία του 35χρονου υπόπτου, η σορός της Μαρικάρ Βαλτέζ. Οι έρευνες των δυτών και σήμερα θα εστιαστούν σε σημεία που υπέδειξε το σύστημα Sonar.


Ο δράστης έχει ομολογήσει τη διάπραξη εφτά δολοφονιών, εκ των οποίων οι πέντε αφορούν γυναίκες και οι δύο ανήλικα κορίτσια. Έχουν εντοπισθεί συνολικά πέντε σοροί και απομένουν άλλες δύο, χωρίς να έχει αποκλειστεί εντελώς το ενδεχόμενο τα θύματα να είναι περισσότερα.
Στο φως νέα στοιχεία


Όπως μετέδωσε το ΣΙΓΜΑ, η βαλίτσα, στην οποία ο 35χρονος ύποπτος τοποθέτησε τη Μαρικάρ Βαλντέζ, είναι πλαστική και είναι αγορασμένη από συγκεκριμένο υποστατικό. Οι άλλες δύο βαλίτσες που εντοπίσθηκαν στην Κόκκινη Λίμνη δεν ήταν πλαστικές. Εκφράζονταν φόβοι ότι η βαλίτσα ενδεχομένως να θάφτηκε κάτω απ’ τη λάσπη ή ακόμη να βρίσκεται στο μέσο της λίμνης, εκεί δηλαδή όπου εντοπίζεται το μεγαλύτερο βάθος της λίμνης (περί τα 20 μέτρα). Ο εντοπισμός του τσιμεντομπλόκ οδηγεί τις έρευνες στην Κόκκινη Λίμνη προς συγκεκριμένη κατεύθυνση.


Σε ό,τι αφορά της έρευνες στη λίμνη στον Ξυλιάτο για τη σορό της 6χρονης κόρης της Μαρί Ρόουζ, Σιέρα, σύμφωνα με την ομολογία του 35χρονου, η 6χρονη είναι τυλιγμένη σε σεντόνι, στο οποίο φέρεται να έδεσε τσιμεντομπλόκ, για τη βυθίσει στη λίμνη.


Η τελευταία ανευρεθείσα σορός ανήκει στην 8χρονη Elena Natalia Bunea, κόρη της 36χρονης Livi, η οποία επίσης έχει δολοφονηθεί και εκτιμάται πως η σορός της είναι αυτή που εντοπίσθηκε την Κυριακή του Πάσχα. Έχουν, επίσης, ανευρεθεί οι σοροί της Μαρί Ρόουζ και της Αριάν Παλάνας, στο φρεάτιο του μεταλλείου στο Μιτσερό, και της Κάτχα Ανού, που βρέθηκε σε ξεροπήγαδο στο πεδίο βολής της Ξυντούς.
Θα κατηγορηθεί για τουλάχιστον 7 φόνους


Πάντως, ακόμη και αν δεν εντοπισθούν οι εναπομείνασες δύο σοροί των θυμάτων, δύναται να στοιχειοθετηθούν και οι εφτά δολοφονίες που ομολόγησε ο λεγόμενος "Ορέστης". Αναμένεται, επίσης, να κατηγορηθεί για υπόθεση βιασμού 19χρονης.


Βάσει έγκυρης πληροφόρησης, η ιδιόχειρη ομολογία του κατά συρροήν δολοφόνου αποτελεί, αυτήν τη στιγμή, το ισχυρότερο χαρτί στα χέρια των ανακριτών, στην προσπάθειά τους για στοιχειοθέτηση των στυγερών εγκλημάτων του. Ωστόσο, οι ανακριτές δεν επαναπαύονται στην κατάθεση του υπόπτου, καθώς στον παρελθόν υπήρξαν περιπτώσεις κατηγορουμένων που άλλαξαν στάση ενώπιον του δικαστηρίου, επικαλούμενοι πιέσεις κατά την ανάκρισή τους. Συνεπώς, οι Αρχές συνεχίζουν την προσπάθεια σύνδεσης του υπόπτου με τις 7 δολοφονίες μέσω της λήψης επιπρόσθετων μαρτυριών και στοιχείων, όπως οι διαδικτυακές του συνομιλίες με γυναίκες - θύματα.


Είναι, πάντως, σχεδόν βέβαιο, ακόμη και με τα υφιστάμενα δεδομένα, πως η Αστυνομία θα εισηγηθεί στη Νομική Υπηρεσία την καταχώριση κατηγορητηρίου που θα καταλογίζει τουλάχιστον εφτά δολοφονίες στον Ορέστη. Πέραν της στοιχειοθέτησης της υπόθεσης, η αναζήτηση των σορών των θυμάτων γίνεται και για κοινωνικούς λόγους, ώστε οι συγγενείς να γνωρίζουν μετά βεβαιότητας την τύχη των αγαπημένων τους προσώπων.