Τοπικά

Έτοιμη η νέα παραλία της Γεροσκήπου

Η νέα παραλία θα μπορεί να φιλοξενεί καθημερινά έως και 10.000 επισκέπτες

Τα καλά της θα φορέσει από μέρα σε μέρα η δημοτική παραλία Γεροσκήπου, η οποία είναι σχεδόν πανέτοιμη να υποδεχθεί τους εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες της το φετινό Καλοκαίρι.
Τα τρία περίπτερα αναμένουν ουσιαστικά τη δημοσιοποίηση της τελικής άδειας αδειοδότησης, η οποία έχει περάσει σταδιακά μέσα από όλες τις ενδεδειγμένες διαδικασίες του Υπουργείου Εσωτερικών (Τμήμα Πολεοδομίας, Υπουργικό Συμβούλιο κοκ) και αμέσως βάζουν μπρος αφού «οι μηχανές τους βρίσκονται ήδη ξεκινημένες».
Ολική μεταμόρφωση
Η παραλία της Γεροσκήπου, η οποία τους τελευταίους μήνες υπέστη ολική μεταμόρφωση, αποτελεί πλέον μια από τις καλύτερες και πιο οργανωμένες παραλίες λουομένων της επαρχίας Πάφου. Δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα από το γνωστό και κοσμοπολίτικο Coral Bay στην Πέγεια, τις εντυπωσιακές και οργανωμένες παραλίες της Πόλης Χρυσοχούς ή τις δημοτικές παραλίες της Πάφου, που είναι οι πιο οργανωμένες σε όλη την επαρχία.
Η πλαζ Γεροσκήπου, γνωστή για πολλά χρόνια ως παραλία του Ρίκκου, θα λειτουργήσει φέτος για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια με νέο πρόσωπο, τρία εντελώς καινούργια περίπτερα για εξυπηρέτηση των επισκεπτών, σύγχρονα αποχωρητήρια και αποδυτήρια, ντουζιέρες εντός και εκτός, αλλά και ολοκαίνουργια κρεβατάκια και ομπρέλες.


Την ίδια στιγμή, οι επισκέπτες δεν θα έχουν να αντιμετωπίσουν πονοκέφαλο για τον χώρο στάθμευσης, αφού έχουν δημιουργηθεί μεγάλοι χώροι ακριβώς απέναντι, έγιναν δεντροφυτεύσεις, ετοιμάστηκαν κάθετοι διάδρομοι που θα οδηγούν στην παραλία και όλα φαντάζουν αρμονικά για τη μεγάλη έναρξη.
Στο ερώτημα αν η νέα παραλία Γεροσκήπου μπορεί να αποτελέσει την κότα που θα γεννάει τα χρυσά αβγά για τον δήμο, η απάντηση είναι δίχως αμφιβολία καταφατική.
Τον ούριο άνεμο που πνέει στην περιοχή έρχονται μάλιστα να ενισχύσουν οι ολοκαίνουργιες τουριστικές μονάδες που λειτουργούν στη Γεροσκήπου, οι οποίες θα εμπλουτίσουν και τις δραστηριότητες του ιδιωτικού τομέα, αλλά θα τροφοδοτήσουν και την όλη οικονομική ανάπτυξη στο γνωστό τουριστικό τόξο της περιοχής «Ράνια-ΚΟΤ».
Σημαντική επένδυση
Μιλώντας στη «Σημερινή», ο δήμαρχος Γεροσκήπου, Μιχάλης Παυλίδης, εξέφρασε την ικανοποίησή του για το ότι η παραλία θα ξεκινήσει εντός των ημερών να δέχεται και οργανωμένα τους επισκέπτες της.
Κάναμε μια σημαντική επένδυση στην αναβάθμιση της παραλίας, είπε, η οποία έφτασε στο ένα εκατομμύριο ευρώ. «Αναμένουμε ότι η παραλία μας γίνει σημείο αναφοράς για ντόπιους και ξένους επισκέπτες. Οι τουρίστες θα μπορούν με την επίσκεψή τους στην Πάφο να απολαύσουν μια παραλία η οποία θα είναι σύγχρονη, θα ικανοποιεί όλες τους τις ανάγκες και θα διαφημίζει τον τόπο μας.


Καθαρά νερά, μοντέρνες εγκαταστάσεις, καθαρή αμμουδιά και ανέσεις που σίγουρα θα κάνουν τη διαμονή τους ιδανική προσφέροντάς τους χαλάρωση, διασκέδαση και όλα όσα χρειάζονται για να μείνουν ευχαριστημένοι από το ταξίδι τους στην πατρίδα μας», συμπλήρωσε.
Στα θετικά, κατέληξε ο κ. Παυλίδης, πρέπει να καταγράψουμε το ότι από φέτος θα ξεκινήσει η διαδικασία κατασκευής των κυματοθραυστών από το ξενοδοχείο Φαέθον μέχρι και τα Μπάνια, που στο πέρασμα του χρόνου θα συμβάλει περαιτέρω στο να αποκτήσουν οι ξενοδοχειακές μονάδες επιπρόσθετες αμμώδεις παραλίες με ό,τι θετικό συνεπάγεται από αυτό για την ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος σε βάθος χρόνου.
Πολλά τα πλεονεκτήματα
Στα πλεονεκτήματα της περιοχής έχουμε αναφερθεί και στο παρελθόν, όταν μιλάμε όμως για μια παραλία που έχει τη δυνατότητα, βάσει υπολογισμών του ίδιου του δήμου, να φιλοξενεί καθημερινά έως και 10.000 επισκέπτες, αξίζει να τα επαναλάβουμε, αφού τα δεδομένα πλέον είναι διαφορετικά.
Η συγκεκριμένη παραλία, με τη βελτίωση του χερσαίου χώρου απέκτησε μεγαλύτερο μέτωπο σε έκταση σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη παραλία της επαρχίας Πάφου. Είναι πιο προσβάσιμη παραλία σε σχέση με τον Κόλπο των Κοραλλίων, δίπλα αλλά και απέναντι υπάρχουν εστιατόρια, καφετερίες και κέντρα αναψυχής, ενώ πλησίον της λειτουργεί ο μεγαλύτερος οργανωμένος παιδότοπος της επαρχίας Πάφου.
Η ανακαινισθείσα παραλία βρίσκεται κοντά στο μέτωπο των ξενοδοχείων της παραλιακής περιοχής Γεροσκήπου και στην επικείμενη ανάπτυξη της Αρχιεπισκοπής, ενώ σε κοντινή απόσταση βρίσκεται το μεγαλύτερο υδροπάρκο της επαρχίας.
Τα πιο πάνω και άλλα πολλά χαρακτηριστικά δίνουν τη δυνατότητα στους Γεροσκηπιανούς να τρίβουν τα χέρια από ικανοποίηση, αφού πρόκειται για μια ανάπτυξη που θα επιφέρει πολλά χρήματα στα ταμεία του δήμου.
Να σημειωθεί ότι το Δημοτικό Συμβούλιο δεν θα παίξει τον ρόλο του διαχειριστή στα τρία περίπτερα που θα δημιουργηθούν, αλλά τα ενοικίασε μέσω διαδικασίας προσφορών, εξασφαλίζοντας έτσι σταθερό και μάλλον αυξανόμενο εισόδημα.
Την ίδια στιγμή τα σημαντικότερα έσοδα αναμένεται να εισρεύσουν στα ταμεία του δήμου από την είσπραξη του τέλους ενοικίασης από τα κρεβατάκια και τις ομπρέλες, που όπως προαναφέραμε θα φιλοξενούν έως και 10.000 άτομα, κυρίως τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.
Ο σχεδιασμός του έργου έγινε από το αρχιτεκτονικό γραφείο Γιώργου Ψωμά στην Πάφο.