Έγκλημα

Μάχη στον βάλτο της Κόκκινης Λίμνης

Επαναρχίζουν σήμερα οι έρευνες για τον εντοπισμό θυμάτων του κατά συρροήν δολοφόνου

Την ώρα που τα βλέμματα θα είναι στραμμένα στις ευρωεκλογές, τα μέλη της ερευνητικής ομάδας θα συνεχίσουν τις προσπάθειες στην Κόκκινη Λίμνη για τον εντοπισμό θυμάτων του 35χρονου καθ' ομολογίαν κατά συρροήν δολοφόνου.
Μέχρι τις δύο το μεσημέρι του Σαββάτου, που η εφημερίδα βρισκόταν στο τυπογραφείο, δεν είχε εντοπισθεί η τρίτη βαλίτσα, εντός της οποίας φέρεται να βρίσκεται, σύμφωνα με την ομολογία του 35χρονου υπόπτου, η σορός της Μαρικάρ Βαλτέζ. Τις έρευνες έχει αναλάβει ομάδα της ιδιωτικής εταιρείας Brasal Marine Services Cy, η οποία έχει συγκεκριμένο εξειδικευμένο εξοπλισμό. Οι έρευνες διεξάγονται στη δυτική και βόρεια πλευρά της Λίμνης, καθώς και βορειοδυτικά.
Την Παρασκευή, στη Λίμνη Μεμί, στον Ξυλιάτο, διεξήχθη έλεγχος με τα συστήματα που έφεραν οι Ισραηλίτες, σε στόχους που είχε καταγράψει το υπερσύγχρονο ηχοεντοπιστικό σύστημα Σόναρ.
Ο δράστης έχει ομολογήσει τη διάπραξη εφτά δολοφονιών, εκ των οποίων οι πέντε αφορούν γυναίκες και οι δύο ανήλικα κορίτσια. Έχουν εντοπισθεί συνολικά πέντε σοροί και απομένουν άλλες δύο, χωρίς να έχει αποκλειστεί, εντελώς, το ενδεχόμενο τα θύματα να είναι περισσότερα.
Τα μέχρι στιγμής δεδομένα
Η τελευταία ανευρεθείσα σορός ανήκει στην 8χρονη Έλενα Ναταλία Μπουνέα, κόρη της 36χρονης Λίβια Φλορεντίνα Μπουνέα, η οποία επίσης έχει δολοφονηθεί και εκτιμάται πως η σορός της είναι αυτή που εντοπίσθηκε την Κυριακή του Πάσχα. Έχουν, επίσης, ανευρεθεί επίσης οι σοροί της Μαρί Ρόους και της Αριάν Παλάνας, στο φρεάτιο του μεταλλείου στο Μιτσερό, και της Κάτχα Ανού, που βρέθηκε σε ξεροπήγαδο στο πεδίο βολής της Ξυντούς.
Πάντως, ακόμη και αν δεν εντοπισθούν οι εναπομείνασες δύο σοροί θυμάτων, δύναται να στοιχειοθετηθούν και οι εφτά δολοφονίες που ομολόγησε ο λεγόμενος Ορέστης. Αναμένεται, επίσης, να κατηγορηθεί για υπόθεση βιασμού 19χρονης.
Βάσει έγκυρης πληροφόρησης, η ιδιόχειρη ομολογία του κατά συρροήν δολοφόνου αποτελεί, αυτήν τη στιγμή, το ισχυρότερο χαρτί στα χέρια των ανακριτών, στην προσπάθειά τους για στοιχειοθέτηση των στυγερών εγκλημάτων του. Ωστόσο, οι ανακριτές δεν επαναπαύονται στην κατάθεση του υπόπτου, καθώς στον παρελθόν υπήρξαν περιπτώσεις κατηγορουμένων που άλλαξαν στάση ενώπιον του δικαστηρίου, επικαλούμενοι πιέσεις κατά την ανάκρισή τους.


Συνεπώς, οι Αρχές συνεχίζουν την προσπάθεια σύνδεσης του υπόπτου με τις 7 δολοφονίες μέσω της λήψης επιπρόσθετων μαρτυριών και στοιχείων, όπως οι διαδικτυακές του συνομιλίες με γυναίκες-θύματα.
Είναι, πάντως, σχεδόν βέβαιο, ακόμη και με τα υφιστάμενα δεδομένα, πως η Αστυνομία θα εισηγηθεί στη Νομική Υπηρεσία την καταχώρηση κατηγορητηρίου που θα καταλογίζει τουλάχιστον εφτά δολοφονίες στον «Ορέστη». Πέραν της στοιχειοθέτησης της υπόθεσης, η αναζήτηση των σορών των θυμάτων γίνεται και για κοινωνικούς λόγους, ώστε οι συγγενείς να γνωρίζουν μετά βεβαιότητας την τύχη των αγαπημένων τους προσώπων.