Χρηστικά

2os Παγκύπριος Γαστρονομικός Φοιτητικός και Μαθητικός Διαγωνισμός

2os Παγκύπριος Γαστρονομικός Φοιτητικός και Μαθητικός Διαγωνισμός Συνδέσμου Αρχιμαγείρων /Γαστρονόμων Κύπρου


Από την Παρασκευή, 19 Απριλίου μέχρι και την Κυριακή, 21 Απριλίου, στο κτήμα Ελαιόκηποι στη Λευκωσία, πραγματοποιήθηκε ο 2os Παγκύπριος Γαστρονομικός Φοιτητικός και Μαθητικός Διαγωνισμός Συνδέσμου Αρχιμαγείρων /Γαστρονόμων Κύπρου. Οι μαθητές τεχνικών σχολών και οι φοιτητές κολεγίων έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό στην ειδικά διαμορφωμένη για τον διαγωνισμό κουζίνα και εντυπωσίασαν την κριτική επιτροπή τόσο με τις τεχνικές που χρησιμοποίησαν στη μαγειρική/ζαχαροπλαστική όσο και με τα πιάτα που παρουσίασαν, που ήταν μία πανδαισία χρωμάτων.


Οι διαγωνιζόμενοι κλήθηκαν να επιδείξουν τις δεξιότητές τους σε καθεστώς “mystery box” στις κατηγορίες black box poultry, black box meat, black box plating dessert, για την κατάκτηση των τίτλων Student chef of the year, Junior chef of the year, Young chef of the year. Έκπληξη στην όλη διοργάνωση η συμμετοχή ηθοποιών της ταινίας «Βουράτε Γειτόνοι», δημοσιογράφων και παρουσιαστών που μαγείρεψαν με τον Συνδέσμο Αρχιμαγείρων/Γαστρονόμων για τα παιδιά της Παιδικής Στέγης.


Μαζί τους, το αγαπημένο σε όλους γαλατάκι της Χαραλαμπίδης Κρίστης, που κυκλοφορεί σε συλλεκτική συσκευασία, όπου απεικονίζονται οι πρωταγωνιστές της ταινίας «Βουράτε Γειτόνοι» και η οποία εξαντλείται τις επόμενες μέρες. Αξίζει να σημειωθεί ότι, για πρώτη φορά στην ιστορία των 45 χρόνων του, το γαλατάκι εικονογραφεί τις συσκευασίες του με στοιχεία πέρα των εταιρικών και αυτό γίνεται για να συμβάλει μέσα από τις πωλήσεις του, στη δράση της ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ «Ανθρώπινες Γειτονιές».


Στρατηγικός συνεργάτης του Συνδέσμου Αρχιμαγείρων Γαστρονόμων Κύπρου είναι η Εταιρεία Χαραλαμπίδης Κρίστης είναι η μεγαλύτερη και μακροβιότερη γαλακτοβιομηχανία της Κύπρου. Αποτελεί μιαν από τις ισχυρές βιομηχανίες της χώρας, η οποία διακρίνεται και για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη της, με το πρόγραμμα έμπρακτης προσφοράς και κοινωνικής αλληλεγγύης «ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ», να αγκαλιάζει ολόκληρη την Κύπρο, χαρίζοντας χιλιάδες παιδικά χαμόγελα.