Χρηστικά

Τα βραβεία βιβλίου Public επιστρέφουν για 6η χρονιά

Τα αγαπημένα μας βιβλία μάς συντρόφευσαν και το 2018 στις καλύτερες στιγμές της ζωής μας, ταξίδεψαν μαζί μας, αλλά και μας μετέφεραν σε συναρπαστικούς κόσμους, φανταστικούς και πραγματικούς. Μας πρόσφεραν γνώση, παρέα, συγκίνηση, χαρά, ένταση, διασκέδαση, ψυχαγωγία... και τώρα ήρθε η ώρα να ανταποδώσουμε την αγάπη.


Τα Βραβεία Βιβλίου Public, ο θεσμός - γιορτή, που δίνει στους ίδιους τους αναγνώστες τη δυνατότητα να μοιραστούν την αγάπη τους για το διάβασμα και να επιβραβεύσουν τα αγαπημένα τους βιβλία και συγγραφείς, επιστρέφουν για 6η χρονιά και προσκαλούν τους βιβλιόφιλους να εκφράσουν τις προτιμήσεις τους, να ψηφίσουν τα αγαπημένα τους βιβλία για το 2018.


Συνολικά, 2.500 τίτλοι βιβλίων, 1.800 συγγραφείς και 160 εκδότες περιμένουν τους αναγνώστες στο www.publicbookawards.gr να επιβραβεύσουν τη δουλειά, την έμπνευση και το ταλέντο τους. Η διαδικασία ξεκίνησε. Το βιβλίο του 2018 που σε μάγεψε, που σε συνάρπασε, που σου άνοιξε δρόμους, ανυπομονεί να του δείξεις την αγάπη σου. Μπες στο www.publicbookawards.gr μέχρι τις 15 Μαΐου, ψήφισε στις κατηγορίες που επιθυμείς και πάρε μέρος στον πιο σημαντικό εγχώριο θεσμό για την κοινότητα της ανάγνωσης.


Οι 9 κατηγορίες για τις οποίες ψηφίζει το κοινό είναι: Ελληνικό μυθιστόρημα, Μεταφρασμένο μυθιστόρημα, Ελληνικό non-Fiction, Ελληνική σύγχρονη ποίηση, Ελληνική παιδική λογοτεχνία, Ελληνική εφηβική λογοτεχνία, Ευ Ζην (ελληνικά βιβλία Μαγειρικής, Αποδελτίωσης, Χόμπι-Ελεύθερου Χρόνου), Κατηγορία «έκπληξη» Ο Ήρωας που θα σου μείνει αξέχαστος!


Η συγκεκριμένη κατηγορία περιλαμβάνει ήρωες από την ελληνική αφηγηματική πεζογραφία και Ανεξάρτητο Βιβλιοπωλείο της χρονιάς (από τη δεύτερη φάση του θεσμού). Στη δεύτερη φάση του θεσμού, από 16 Μαΐου - 10 Ιουνίου, το κοινό θα ψηφίσει ένα από τα δέκα δημοφιλέστερα βιβλία, αυτά που συγκέντρωσαν τις περισσότερες ψήφους σε κάθε κατηγορία, ώστε να αναδείξει τους μεγάλους νικητές του 2018. Επιπλέον το κοινό θα αναδείξει και το Ανεξάρτητο Βιβλιοπωλείο της χρονιάς. Η τελετή απονομής των βραβείων βιβλίου Public 2019 θα γίνει στις 13 Ιουνίου, σε μια γιορτή για την ανάγνωση και τους ανθρώπους του βιβλίου, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.