Έγκλημα

Αδειάζει η κλεψύδρα για Μαρικάρ και Σιέρα

Μειώνονται μέρα με τη μέρα οι πιθανότητες εντοπισμού τους

Αποφασισμένα να εξαντλήσουν όλα τα περιθώρια τα μέλη της Λιμενικής και της ΕΜΑΚ, που
συνεχίζουν και σήμερα τις έρευνες στην κόκκινη λίμνη και στη λίμνη Μεμί

Η σορός της Μαρικάρ, που φέρεται να βρίσκεται σε βαλίτσα, πιστεύεται ότι καλύφθηκε από χώμα, γεγονός που δυσκολεύει σε μεγάλο βαθμό τον εντοπισμό της.

Μειώνονται μέρα με τη μέρα οι πιθανότητες εντοπισμού των σορών της 29χρονης Μαρικάρ Βαλτέζ και της 6χρονης Σιέρα, οι οποίες φέρεται να δολοφονήθηκαν από τον 35χρονο καθ' ομολογίαν κατά συρροήν δολοφόνο. Τα μέλη της Λιμενικής και της ΕΜΑΚ, που διεξάγουν τις έρευνες στην Κόκκινη Λίμνη στο Μιτσερό και στη Λίμνη Μεμί στο Ξυλιάτο, δείχνουν αποφασισμένα να εξαντλήσουν όλα τα περιθώρια. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, οι προσπάθειες θα συνεχισθούν, τόσο σήμερα όσο και τις επόμενες ημέρες.

Στην Κόκκινη Λίμνη παραμένουν ανεξερεύνητα κάποια σημεία στη Δυτική και Βορειοδυτική πλευρά. Συνεπώς, αναμένεται να επιστρατευτούν δύτες και σήμερα. Στη Λίμνη Μεμί θα συνεχισθούν οι έρευνες με τη χρήση της ρομποτικής κάμερας στα ίδια σημεία που υπέδειξε ο τελών υπό κράτηση στρατιωτικός.

Η σορός της Μαρικάρ, που φέρεται να βρίσκεται σε βαλίτσα, πιστεύεται ότι καλύφθηκε από χώμα, γεγονός που δυσκολεύει σε μεγάλο βαθμό τον εντοπισμό της.
Μέχρι τις δύο το μεσημέρι του Σαββάτου, που η εφημερίδα βρισκόταν στο τυπογραφείο, οι Μαρικάρ και Σιέρα δεν είχαν εντοπισθεί.

Παράλληλα με τις επιτόπιες έρευνες, οι ανακριτές συνεχίζουν το “ξεσκόνισμα” των ηλεκτρονικών και τηλεπικοινωνιακών δεδομένων του ιλάρχου.

Ο δράστης έχει ομολογήσει τη διάπραξη εφτά δολοφονιών, εκ των οποίων οι πέντε αφορούν γυναίκες και οι δύο ανήλικα κορίτσια. Έχουν εντοπισθεί συνολικά πέντε σοροί και απομένουν άλλες δύο, χωρίς να έχει αποκλειστεί εντελώς το ενδεχόμενο τα θύματα να είναι περισσότερα.

Τα μέχρι στιγμής δεδομένα

Η τελευταία ανευρεθείσα σορός ανήκει στην 8χρονη Elena Natalia Bunea, κόρη της 36χρονης Livi, η οποία επίσης έχει δολοφονηθεί και εκτιμάται πως η σορός της είναι αυτή που εντοπίσθηκε την Κυριακή του Πάσχα. Έχουν, επίσης, ανευρεθεί οι σοροί της Μαρί Ρόουζ και της Αριάν Παλάνας, στο φρεάτιο του μεταλλείου στο Μιτσερό και της Κάτχα Ανού, που βρέθηκε σε ξεροπήγαδο στο πεδίο βολής της Ξυντούς.

Πάντως, ακόμη και αν δεν εντοπισθούν οι εναπομείνασες δύο σοροί των θυμάτων, μπορούν να στοιχειοθετηθούν και οι εφτά δολοφονίες που ομολόγησε ο λεγόμενος «Ορέστης». Αναμένεται, επίσης, να κατηγορηθεί για υπόθεση βιασμού 19χρονης.

Η ιδιόχειρη ομολογία του κατά συρροήν δολοφόνου αποτελεί, αυτήν τη στιγμή, το ισχυρότερο χαρτί στα χέρια των ανακριτών, στην προσπάθειά τους για στοιχειοθέτηση των στυγερών εγκλημάτων του. Ωστόσο, οι ανακριτές δεν επαναπαύονται στην κατάθεση του υπόπτου, καθώς στον παρελθόν υπήρξαν περιπτώσεις κατηγορουμένων που άλλαξαν στάση ενώπιον του δικαστηρίου, επικαλούμενοι πιέσεις κατά την ανάκρισή τους. Συνεπώς, οι Αρχές συνεχίζουν την προσπάθεια σύνδεσης του υπόπτου με τις 7 δολοφονίες μέσω της λήψης επιπρόσθετων μαρτυριών και στοιχείων, όπως οι διαδικτυακές του συνομιλίες με γυναίκες-θύματα.

Είναι, πάντως, σχεδόν βέβαιο, ακόμη και με τα υφιστάμενα δεδομένα, πως η Αστυνομία θα εισηγηθεί στη Νομική Υπηρεσία την καταχώριση κατηγορητηρίου που θα καταλογίζει τουλάχιστον εφτά δολοφονίες στον Ορέστη.