Παραπολιτικά

Το νεογέννητο ΓεΣΥ θέλει βοήθεια

Η επίσημη εφαρμογή του ΓεΣΥ ξεκίνησε από χθες και όλοι (πλην... της ηγεσίας του ΠΙΣ, ίσως και κάποιων άλλων) σταυρώσαμε τα δάχτυλά μας και ευχηθήκαμε να επιτύχει. Είναι αναμενόμενο να παρουσιαστούν προβλήματα στην αρχή της εφαρμογής του φιλόδοξου και τεράστιου αυτού εγχειρήματος. Το θέμα είναι να δείξουν όλοι οι εμπλεκόμενοι διάθεση για διόρθωση των λαθών και των παραλείψεων, εγρήγορση και υπευθυνότητα.

Δεν χρειαζόμαστε γκρίνιες και επικρίσεις για τα λάθη. Χρειαζόμαστε πρακτικές λύσεις για τη διόρθωση των λαθών.

Το τρένο ξεκίνησε και το πρώτο μέλημα είναι να μην εκτροχιαστεί λίγο πιο κάτω και όχι εάν θα είναι όλοι ευχαριστημένοι από την αρχή με το σέρβις στις καμπίνες.

Ο κόσμος έτρεξε μαζικά να γραφτεί στο ΓεΣΥ και έχει υψηλές προσδοκίες. Αλλά την ίδια ώρα πρέπει να επιδείξει υπομονή, ανεκτικότητα και κατανόηση. Όχι με τα πρώτα εμπόδια που θα αντιμετωπίσει να αφήσει την απογοήτευση να κυριαρχήσει και να τον οδηγήσει σε έντονες αντιδράσεις. Η υπομονή είναι ένα από τα χαρακτηριστικά μας ως λαού και θα πρέπει να την επιστρατεύσουμε, δίνοντας χρόνο για να μπορέσει να εφαρμοστεί ομαλά το Γενικό Σχέδιο Υγείας, το οποίο είναι, πρώτα απ’ όλα, μια λαϊκή κατάκτηση.

Στο μεταξύ, με την ευκαιρία της εκκίνησης του ΓεΣΥ, ο Υπουργός Υγείας απευθύνει, μέσω της στήλης, την ακόλουθη έκκληση προς τους πολίτες: «Σας παρακαλώ, προσέχετε! Μην... αρρωστήσετε σήμερα, μην πέσετε και σπάσετε κάνα πόδι, φάτε με εγκράτεια για να μην πάθετε καμιά στομαχική διαταραχή, αν θα εκδράμετε στα βουνά φροντίστε να μη σας δαγκώσει κανένα φίδι και γενικά προσέξτε όσο καλύτερα μπορείτε την υγεία σας. Και σήμερα και τις αμέσως επόμενες μέρες, ωσότου βρει τα πόδια του το νεογέννητο Γενικό Σχέδιο Υγείας, ώστε να μην το βαρυφορτώσουμε από την αρχή και καταρρεύσει. Και επίσης, όσοι μπορείτε, πηγαίνετε σήμερα στην εκκλησία της ενορίας σας και ανάψτε κανένα κεράκι, ειδικότερα επικαλούμενοι τη βοήθεια του αγίου μεγαλομάρτυρος και ιαματικού Παντελεήμονος, για να πάνε όλα καλά. Αμήν»!

ΚΥΠΡΟΦΡΕΝΗΣ