Αναλύσεις

Παραμένουν στο Μακάρειο οι παιδοκαρδιολόγοι

Σύμφωνα με τον Υπουργό Υγείας, το αίτημα που είχαν για να ανακαλέσουν την παραίτησή τους κρίθηκε λογικό και ικανοποιήθηκε και έτσι θα παραμείνουν στο δυναμικό του Μακάρειου Νοσοκομείου

Λήξαν θεωρείται το πρόβλημα που προέκυψε με τις παραιτήσεις των δύο παιδοκαρδιολόγων που εργάζονται στο Μακάρειο. Όπως αποκάλυψε σε συνέντευξή του στη «Σημερινή» ο Υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου, το ζήτημα των Παιδοκαρδιολόγων εξετάστηκε σε σύσκεψη στο Γραφείο του και το αίτημα που είχαν για να ανακαλέσουν την παραίτησή τους κρίθηκε λογικό και ικανοποιήθηκε. «Έτσι θα παραμείνουν στο δυναμικό του Μακάρειου Νοσοκομείου», πρόσθεσε ο Υπουργός.

Ο Υπουργός ερωτηθείς για το τι σκοπεύει να κάνει για να αντιμετωπίσει το ζήτημα που προέκυψε με τις παραιτήσεις στο Μακάρειο αλλά και τα ΤΑΕΠ, ανέφερε ότι οι παραιτήσεις ιατρών από τα δημόσια νοσηλευτήρια ήταν αναμενόμενες, αφού κάποιοι γιατροί επιλέγουν να δραστηριοποιηθούν στο ΓεΣΥ ως ιδιώτες.

Ο κ. Ιωάννου, παραδέχθηκε ότι όντως υπάρχει πρόβλημα με παραιτήσεις Ιατρών συγκεκριμένα από τα ΤΑΕΠ σε όλες τις πόλεις, ωστόσο πρόσθεσε ότι σε σύσκεψη που είχε στο Γραφείο του με τους Διευθυντές όλων των ΤΑΕΠ και τον ΟΚΥπΥ, δόθηκαν κάποιες εισηγήσεις για αντιμετώπιση του θέματος έστω και προσωρινά. Μεταξύ άλλων, όπως είπε, τέθηκαν χρονοδιαγράμματα για την τοποθέτηση νέου ανθρώπινου δυναμικού, την ανανέωση των συμβολαίων του υφιστάμενου και την πραγματοποίηση εσωτερικών μετακινήσεων, με στόχο τη διευκόλυνση του προσωπικού για τη θερινή περίοδο.

Σίγουρα, συνέχισε, οι λύσεις αυτές δεν είναι οριστικές και συμφωνήσαμε να συνεχίσουμε τον διάλογο και να εξετάσουμε άλλες προτάσεις, για την ομαλή λειτουργία των ΤΑΕΠ, όπως είναι ενδεχομένως η αύξηση του επιδόματος, θέματα εκπαίδευσης, κοκ.

Ολόκληρη η συνέντευξη στη «Σημερινή» της Κυριακής.