Έγκλημα

Έγκλημα πάθους στη Λεμεσό

Τριανταπεντάχρονος σκότωσε την πρώην σύντροφό του και μετά έθεσε τέρμα στη ζωή του

Σε απίστευτη τραγωδία εξελίχθηκε πληροφορία που έλαβαν στις 2:45 τα ξημερώματα του Σαββάτου, μέλη της Αστυνομίας, για δύο νεκρούς στη Λεμεσό.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, νεκροί εντοπίστηκαν ένας Ελληνοκύπριος άνδρας ηλικίας 35 ετών και μια 26χρονη, επίσης Ελληνοκύπρια, στο πεδίο βολής της Αγίας Φύλας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο φέρουν τραύματα από κυνηγετικό όπλο, τύπου ΔΟΚΟ, το οποίο εντοπίστηκε στη σκηνή, κοντά στον 35χρονο.

Ο 35χρονος,σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, φαίνεται να πυροβόλησε την 26χρονη, πρώην σύντροφό του, και στη συνέχεια να έθεσε τέρμα στη ζωή του.

Σε δηλώσεις στη σκηνή, ο υπεύθυνος ΤΑΕ Λεμεσού είπε πως, αμέσως, όταν δόθηκε η πληροφορία, "κινητοποιήθηκαν τα περιπολικά της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λεμεσού, καθώς και κλιμάκιο ανακριτών του ΤΑΕ Λεμεσού, που έφτασαν στο μέρος και απέκοψαν τη σκηνή".

"Από τις προκαταρτικές εξετάσεις που έχουμε κάμει, διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για νεαρό άντρα Ελληνοκύπριο, ηλικίας 35 ετών, και κοπέλα, επίσης Ελληνοκύπρια, ηλικίας 26 ετών, οι οποίοι βρίσκονταν νεκροί στο έδαφος", συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με τον κ. Σωτηριάδη, "από τις περαιτέρω εξετάσεις φαίνεται ότι ο 35χρονος με την 26χρονη διατηρούσαν δεσμό και για λόγους, τους οποίους διερευνούμε, φαίνεται ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα βρίσκονταν σε διάσταση. Βρέθηκαν εδώ στο σημείο και φαίνεται ότι υπήρξε μία διαφωνία μεταξύ τους και ο 35χρονος φέρεται να πυροβόλησε με κυνηγετικό όπλο την 26χρονη και στη συνέχεια να έθεσε τέρμα στη ζωή του με το ίδιο όπλο", σημείωσε.

Κληθείς να αναφέρει κατά πόσον τα πτώματα εντόπισε ο πατέρας του 35χρονου, ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού είπε πως αυτό είναι θέμα που θα διαφανεί από τις καταθέσεις που θα ληφθούν.

Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έχει διαπραχθεί αυτή η τραγωδία, συνέχισε, θα διερευνηθούν εις βάθος από την ανακριτική ομάδα του ΤΑΕ Λεμεσού, η οποία έχει συσταθεί για τον σκοπό αυτό.

Αυτοψία στη σκηνή διενήργησαν οι ιατροδικαστές Νικόλας Χαραλάμπους και Αγγελική Παπέττα.

Τους εντόπισε ο πατέρας του δράστη

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, το εν διαστάσει ζευγάρι τα τελευταία δύο χρόνια συζούσε, ωστόσο, το τελευταίο διάστημα, η 26χρονη πήρε την απόφαση να χωρίσουν.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, προχθές ο 35χρονος δεν βρισκόταν σε καλή ψυχολογική κατάσταση, πράγμα που αντιλήφθηκε ο πατέρας του, που τα ξημερώματα διαπίστωσε την απουσία του ιδίου από την οικία, αλλά και του κυνηγετικού του όπλου.

Ανήσυχος κάλεσε γνωστούς του γιου του για εντοπισμό του, ανάμεσα σ’ αυτούς και την 26χρονη, η οποία πήγε να τον συναντήσει στο πεδίο βολής της Αγίας Φύλας.

Στη θέα της ο 35χρονος όπλισε το κυνηγετικό του όπλο πυροβολώντας την εν ψυχρώ στο κεφάλι και επιφέροντάς το μοιραίο τραύμα. Στη συνέχεια ο ίδιος έθεσε τέλος στη ζωή του.

Ακολούθως, το πρώην ζευγάρι αναζήτησε ο τραγικός πατέρας του 35χρονου, ο πρώτος άνθρωπος που τους εντόπισε νεκρούς.

Πρόκειται για τους Πέτρο Παπαντωνίου και Σοφία Ζήνωνος, μητέρα ανήλικου παιδιού από προηγούμενο δεσμό, και οι δύο από τη Λεμεσό.

Το ΤΑΕ Λεμεσού συνεχίζει τη διερεύνηση της υπόθεσης.