Παραπολιτικά

Ακούει κανείς;

Το πρόβλημα της ηχορύπανσης στις τουριστικές περιοχές επανήλθε για μια ακόμα φορά στην επικαιρότητα, αφού κάθε χρόνο, στη βράση της τουριστικής περιόδου, ακούμε τα ίδια παράπονα, αλλά δεν γίνεται τίποτε, αφού οι διαμαρτυρίες πέφτουν σε ώτα... μη ακουόντων. Μη ακουόντων ιδιοκτητών δισκοθηκών και άλλων ντεσιμπελοπαραγωγών υποστατικών, αλλά και μη ακουόντων αρμοδίων. Οι μόνοι ακούοντες τον θόρυβο είναι οι ξένοι τουρίστες και οι ιθαγενείς της νήσου.

Ο δήμαρχος Αγίας Νάπας, Γιάννης Καρούσος, έθεσε δραματικά το πρόβλημα, κάνοντας λόγο για «κατάσταση ανομίας» εκ μέρους των κέντρων αναψυχής και τονίζοντας πως καθημερινά δέχεται παράπονα από τουρίστες, καθώς η ηχορύπανση επηρεάζει αρνητικά τη διαμονή τους στο τουριστικό θέρετρο. Ο κ. Καρούσος υπενθύμισε ότι η φετινή είναι η τρίτη συνεχόμενη καλοκαιρινή περίοδος κατά την οποία δεν εφαρμόζεται ο νόμος για την ηχορύπανση που ψηφίστηκε το 2016. Το πρόβλημα, βεβαίως, δεν εμφανίζεται μόνο στην Αγία Νάπα, αλλά σε όλες τις τουριστικές μας περιοχές.

Είναι πραγματικά τραγελαφικό. Να αγωνίζεσαι με νύχια και με δόντια να φέρεις περισσότερους τουρίστες, υποσχόμενος ότι θα ζήσουν αξέχαστες μέρες, και τελικά να τους διώχνεις με αξέχαστες εφιαλτικές νύχτες. Θα ήταν πιο έντιμο, αν προειδοποιούσαμε τους επισκέπτες της βραχονησίδας μας: «Μη φάτε όλα τα λεφτά σας στις ταβέρνες στην Κύπρο. Φυλάξτε και κάτι για τον ωτορινολαρυγγολόγο και τον νευρολόγο σας»!

ΜΠΟΞΕΡ