Παραπολιτικά

ΔΗΣΥωνα μηνύματα

Το 2015 ο Αβέρωφ Νεοφύτου είχε αναρτήσει στο Twitter μια δική του φωτογραφία με παπάκια, η οποία συνοδευόταν από το σχόλιο: «Η αλεπού έξυπνα και πονηρά... τα πουλάκια πιάνει και γελά!». Φαίνεται, όμως, ότι ένα πουλάκι τού ξέφυγε και τις τελευταίες μέρες άρχισε να... τιτιβίζει εναντίον του. Πρόκειται για τον τέως υπουργό Υγείας, Γιώργο Παμπορίδη, ο οποίος άσκησε δριμεία κριτική στην ηγεσία του ΔΗΣΥ, με βολές και προς το Προεδρικό. «Το έλλειμμα ηγεσίας στον ΔΗΣΥ καλύπτεται δυστυχώς με ένα βολικό τρόπο από τον Λόφο, ενώ η Πινδάρου απολαμβάνει την εξουσία ως λάφυρο», τιτίβισε ο κ. Παμπορίδης. Και εισηγήθηκε «να ανοίξουμε το κόμμα στη νέα γενιά και στους παραγωγικούς ανθρώπους της κοινωνίας μας, μακριά από τις λογικές του βολέματος, της κομματικής επετηρίδας και των διαπιστευτηρίων νομιμοφροσύνης σε πρόσωπα και κλίκες».

Ο ΔΗΣΥ έχει ανάγκη από νέους και άφθαρτους ανθρώπους, που να μην αποτελούν τη συνέχεια του παλιού και του σάπιου. Σχετικό μήνυμα έστειλαν και οι ψηφοφόροι του κόμματος, δίνοντας στις ευρωεκλογές την πρώτη θέση στον Λουκά Φουρλά και όχι σε κάποιον από τους αξιωματούχους του κόμματος που ήταν συνυποψήφιοί του. Το άγχος και ο πανικός μπας και τους αρπάξει το ΑΚΕΛ την πρωτιά στις ευρωεκλογές, λες και επρόκειτο για το... πρωτάθλημα της μάππας, οδήγησαν και στην άγαρμπη ανάμειξη του Προέδρου του κράτους στην προεκλογική εκστρατεία. Παρ’ όλα αυτά, ο Συναγερμός έχασε 16.000 ψήφους σε σχέση με τις προηγούμενες ευρωεκλογές και 26.000 ψήφους σε σχέση με τις βουλευτικές του 2016.

Θα πρέπει ο Φούλης να έχει μιαν καλήν εξήγηση για τις απώλειες. Η ερμηνεία ότι αυτά παθαίνουν τα κυβερνώντα κόμματα, μπορεί να ανατραπεί με το επιχείρημα ότι τα κυβερνώντα κόμματα έχουν μεγαλύτερη ευχέρεια να κάνουν δελεαστικές προεκλογικές προσφορές στους ψηφοφόρους. Εξάλλου το τεράστιο επίτευγμα του ΓεΣΥ, που πιστώνεται στην κυβέρνηση Αναστασιάδη, κανονικά θα έπρεπε να είχε θετικό αντίκτυπο και στον ΔΗΣΥ. Είναι ενδιαφέρον να δούμε, αν ο πονηρός Πάφιος αλουπός θα καταφέρει (κι αυτήν τη φορά) να βγει αλώβητος από τη θύελλα.

ΚΥΠΡΟΦΡΕΝΗΣ