Η ολοκλήρωση της ενσωμάτωσης των κατεχομένων στην Τουρκία

Έχει δημοσιευτεί πρόσφατα στον Τύπο είδηση που αναφέρει ότι η τουρκική κυβέρνηση προχώρησε στη λειτουργία του Γραφείου που θα αναλάβει όλες τις υποθέσεις του κατοχικού καθεστώτος. Το Γραφείο θα λειτουργεί υπό την αιγίδα του Γραφείου του Τούρκου αντιπροέδρου και θα ασχολείται με την παροχή βοήθειας στις υπό κατοχήν περιοχές σε θέματα οικονομίας, χρηματοδοτικά και παροχής τεχνολογικής στήριξης. Τεχνοκράτες άρχισαν την ετοιμασία νέου πρωτοκόλλου που θα υπογράψουν η Άγκυρα και το κατοχικό καθεστώς.

Επικεφαλής αυτού του Γραφείου και συντονιστής θα είναι Αντιπρόεδρος ή Υπουργός της τουρκικής κυβέρνησης, που θα διοριστεί από τον νεοσουλτάνο Ρετζέπ Ταγίπ Ερτογάν.

Αυτές όλες οι τελευταίες κινήσεις αποσκοπούν στην ολοκλήρωση της ενσωμάτωσης των κατεχομένων εδαφών μας στην Τουρκία (με αυτά που προηγήθηκαν ως παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, ύδατος κ.λπ.)

Και μετά απ’ όλα αυτά υπάρχουν ακόμη μερικοί μέχρι βλακείας αφελείς που μιλούν για «απελευθέρωση» και «επανένωση», όταν όλες οι ενέργειές μας για τέσσερεις και πλέον δεκαετίες διευκολύνουν τις προθέσεις της Τουρκίας για επανάκτηση, προσάρτηση και ολοκληρωτικό έλεγχο της Κύπρου.

Όταν άνοιξε το οδόφραγμα της Δερύνειας μερικοί εθνικώς ασπόνδυλοι έσπευσαν να το χαιρετίσουν ως απαρχή της επιστροφής μας στην Αμμόχωστο. Είχα γράψει τότε ότι μάλλον αυτό θα είναι η διευκόλυνση των Τούρκων για εποικισμό και της Αμμοχώστου.

Άλλωστε τα ούτω καλούμενα ΜΟΕ (Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης), όπως αποκαλείται το άνοιγμα μερικών οδοφραγμάτων που δίδουν την εντύπωση ύπαρξης δύο κρατών, μάλλον αυτήν την εντύπωση έχουν δημιουργήσει διεθνώς και το μόνον που πέτυχαν είναι η εδραίωση του διαχωρισμού και της κατοχής.

Τώρα έρχεται και η σύνδεση της κινητής τηλεφωνίας με τα κατεχόμενα και μάλιστα με πρόθεμα τον κωδικό της Τουρκίας (+90).

Ενώ λοιπόν ζητούμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση τη λήψη μέτρων κατά της Τουρκίας και επιβολή κυρώσεων, εμείς προβαίνουμε σε ενέργειες που αποτελούν έμμεσα αναγνώριση της ούτω καλούμενης ΤΔΒΚ του ψευδοκράτους δηλαδή.

Δίδουμε μάλιστα με όλα αυτά και την εντύπωση περί δύο κρατών όταν τα διεθνή ειδησεοπρακτορεία με τη συντριβή του ρωσικού πυραύλου S-200 στην οροσειρά του Πενταδακτύλου μιλούσαν περί “Government of Northern Cyprus” (κυβέρνηση Βορείου Κύπρου).

Έχουμε καταντήσει με τις ενέργειές μας σαν μια γυναίκα που ύστερα από τους πολλούς βιασμούς όχι μόνο τους απολαμβάνουμε, αλλά και τους επιζητούμε.

Αλλαγή λοιπόν πλεύσης χρειάζεται στη βάση ενός ενιαίου εθνικού αντικατοχικού και απελευθερωτικού αγώνα.

Αυτή θα έπρεπε να ήταν η ομόφωνη απόφαση της πρόσφατης συνεδρίας του Εθνικού Συμβουλίου και η απάντηση προς τον Μουσταφά Ακιντζί μονολεκτική - Αϊσικτίρ (να με συγχωρείτε).

*Πρώην συνδικαλιστής