Έγκλημα

Ρίχνουν φως βίντεο και καταθέσεις

Εντείνονται οι έρευνες για την υπόθεση ομαδικού βιασμού 19χρονης τουρίστριας

Τεκμήρια, τα οποία αξιολογούνται στα επιστημονικά εργαστήρια της Αστυνομίας, σε συνδυασμό με μαρτυρίες, που συλλέγονται από τα εμπλεκόμενα και μη πρόσωπα, αναμένεται να ρίξουν φως στην πολύκροτη υπόθεση, η οποία κάνει τον γύρο του κόσμου τις τελευταίες μέρες, σε σχέση με τον φερόμενο ομαδικό βιασμό 19χρονης Βρετανίδας, σε ξενοδοχείο στην Αγία Νάπα.

Στοιχεία-κλειδιά θεωρούνται από τους ανακριτές τα βίντεο που φέρονται να τράβηξαν ορισμένοι από τους 12 νεαρούς Ισραηλινούς, οι οποίοι κρατούνται ως ύποπτοι.

Ουσιώδους σημασίας ενδεχομένως να αποδειχτούν και τα αποτελέσματα των εξετάσεων DNA από δείγματα, που έχουν συλλεγεί από το δωμάτιο της Βρετανίδας, όπου έγινε η καταγγελλόμενη εγκληματική πράξη.

Επιπρόσθετα, η Αστυνομία παρέλαβε οπτικό υλικό από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης του ξενοδοχείου, όπου διέμεναν ύποπτοι και παραπονούμενη, καθώς και γειτονικών καταστημάτων και γραφείων.

Μέσα από τις ανακρίσεις αναμένεται να ξεκαθαρίσει, πρώτον, αν στοιχειοθετείται βιασμός. Στη συνέχεια, σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, θα πρέπει να αποδειχθεί εμπλοκή στο αδικήματα για τον καθένα εκ των 12 υπόπτων.

Θα πρέπει να επισημανθεί πως η Αστυνομία φόρεσε χειροπέδες σε όλους όσοι βρίσκονταν στο ίδιο δωμάτιο, το επίμαχο βράδυ. Ωστόσο, μόνο οι δύο εκ των 12 υπόπτων έχουν παραδεχθεί, μέχρι στιγμής, πως είχαν σεξουαλική επαφή με την κοπέλα, αλλά ισχυρίζονται πως ήταν με τη θέληση της 19χρονης. Υπάρχουν, επίσης, μαρτυρίες ότι οι περισσότεροι εμπλεκόμενοι είχαν καταναλώσει αλκοόλ.

Τα γεγονότα

Σύμφωνα με τη μαρτυρία της κοπέλας, εκείνη είχε ραντεβού με ένα από τα αγόρια της παρέας και αρχικά πήγε μόνο εκείνος στο δωμάτιό της.

Ελάχιστα λεπτά αργότερα η υπόλοιπη παρέα χτύπησε την πόρτα και μπήκε στο δωμάτιό της. Όπως ισχυρίζεται, της έδεσαν τα χέρια και τη βίασαν, ενώ ορισμένοι τραβούσαν βίντεο.

Η 19χρονη ανέφερε στην κατάθεσή της ότι από τις προηγούμενες μέρες γνώρισε έναν από τους υπόπτους και είχε σεξουαλικές επαφές μαζί του.

Ο πρώτος ύποπτος και το θύμα, που έμεναν στο ίδιο ξενοδοχείο, είχαν κουβεντιάσει στο Instagram αρκετές ημέρες πριν από την καταγγελλόμενη επίθεση. Ισραηλινά μέσα ενημέρωσης δημοσίευσαν και φωτογραφίες από τη διαδικτυακή τους συζήτηση, από την οποία διαφαίνεται πως ο ύποπτος είχε ζητήσει από την 19χρονη να έρθει στο δωμάτιό του.

Η 19χρονη Βρετανίδα τουρίστρια μετέβη το πρωί της Τετάρτης στα γραφεία του ΤΑΕ Αμμοχώστου και κατήγγειλε τον βιασμό της.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, μετά το περιστατικό, η κοπέλα βγήκε από το ξενοδοχείο και φώναζε ότι υπέστη ομαδικό βιασμό. Νεαροί Βρετανοί, που βρίσκονταν στη περιοχή, φέρονται να μπήκαν στο ξενοδοχείο και να κτύπησαν κάποιους από τους υπόπτους, προκαλώντας τους μώλωπες σε διάφορα μέρη του σώματός τους.

Σημειώνεται ότι οι πλείστοι από τους νεαρούς βρίσκονταν για διακοπές στην Κύπρο, προτού υπηρετήσουν τη στρατιωτική τους θητεία στο Ισραήλ, ενώ ο ανήλικος ήρθε στο νησί με τους γονείς του.

Όλοι οι ύποπτοι τέθηκαν υπό οκταήμερη κράτηση, την Πέμπτη, σε κεκλεισμένων των θυρών διαδικασία, ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου.