Παραπολιτικά

Ως να είναι ποδοσφαιρικό ματς

Με την ποδοσφαιρική λογική «βλέπουμε μόνον τον επόμενο αγώνα», προσεγγίζει τις αναμενόμενες εξελίξεις στο Κυπριακό το Προεδρικό, σύμφωνα με ρεπορτάζ του «Σίγμα». Να μας επιτρέψετε, λοιπόν, να προσπαθήσουμε κι εμείς να δούμε το όλο θέμα με ποδοσφαιρική οπτική. Το επόμενο... ματς θα διεξαχθεί στις αρχές Σεπτεμβρίου, με την κάθοδο της κυρίας Λουτ. Στόχος είναι να υπάρξει κατάληξη στους περίφημους «όρους αναφοράς». Δηλαδή στους όρους με τους οποίους θα παίζουν ποδόσφαιρο το επόμενο διάστημα ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και ο Μουσταφά Ακιντζί. Από τους όρους αυτούς θα εξαρτηθεί εν πολλοίς και το αποτέλεσμα των ματς που θα ακολουθήσουν.

Πρώτα-πρώτα πρέπει να συμφωνήσουν... πού είναι η μπάλα. Διότι, εμείς λέμε ότι «η μπάλα βρίσκεται στο γήπεδο της Τουρκίας», η δε άλλη πλευρά διατείνεται ότι «η μπάλα βρίσκεται στο γήπεδο της ελληνοκυπριακής πλευράς».

Θα πρέπει επίσης να εξασφαλιστεί ότι η τουρκική πλευρά θα παίζει στο πλαίσιο του «φέαρ πλέι» και όχι με τους δικούς της κανόνες.

Εξάλλου, δεν θα πρέπει να υπάρχει βέτο των Τουρκοκυπρίων σε όλα τα θέματα. Διότι, κάθε φορά που θα επιτυγχάνει γκολ η ελληνοκυπριακή πλευρά, η τουρκοκυπριακή θα επιμένει ότι είναι άκυρο.

Θα πρέπει, τέλος, να ξεκαθαριστεί ότι δεν θα γίνει ανεκτή η προηγούμενη τακτική της τουρκικής πλευράς, κάθε φορά που θα πρέπει να συζητήσει το θέμα των εγγυήσεων και του κατοχικού στρατού, να... κλοτσά την μάππαν έξω.

ΜΠΟΞΕΡ