Παραπολιτικά

«Πόθεν... απέσχες»;

Με σκωπτικό τρόπο υποδέχθηκαν οι πολίτες τις δηλώσεις για το «πόθεν έσχες» των πολιτικών, που έχουν δημοσιοποιηθεί. Τα σχόλια μπορούν να συνοψιστούν ως εξής: «Άγια ολάν! Μα τούτος μόνον τόσην περιουσίαν έσιει; Καθαρόν περιπαίξιμον. Τζι ο άλλος μόνον τόσον λλίες καταθέσεις, ζάβαλλέ μου; Τζι ο άλλος, βουττημένος μεσ’ στα χρέη, άμαν εν μπορεί να διαχειριστεί την πούγκαν του, είνταλος εν να διαχειριστεί τον δημόσιον ππαράν;». Αυτά περίπου ήταν όσα πέρασαν από το μυαλό του απλού κόσμου, όταν είδε τα «πόθεν έσχες» των δημοσίων προσώπων της μπανανίας μας. Ένας, μάλιστα, ηλικιωμένος ακούστηκε να σχολιάζει με χαμόγελο γεμάτο νόημα: «Ελπίζω οι δηλώσεις του ‘πόθεν έσχες’ των πολιτικών να μην έχουν την ίδιαν αξιοπιστίαν με τις δηλώσεις τους... μπροστά στα μικρόφωνα»!

Εκείνο στο οποίο επικεντρώθηκαν οι επικρίσεις ήταν το γεγονός ότι το «πόθεν έσχες» των πολιτικών δεν συμπεριλαμβάνει και τα περιουσιακά στοιχεία των στενών συγγενικών τους προσώπων. Οπότε το μέγα ερώτημα παραμένει: Πόση περιουσία έχει, τελικά, η... γυναίκα του Καίσαρα;

Μέχρι και ο τέως Υπουργός Εσωτερικών, Σωκράτης Χάσικος, παραδέχτηκε ότι δικαιολογημένα ο κόσμος χλευάζει τους νυν και πρώην κρατικούς αξιωματούχους, αφού, όπως σημείωσε, «εμείς μπορούμε να κλέβουμε, αλλά να τα γράφουμε στις συζύγους και τα παιδιά μας».

Αφού, λοιπόν, δεν μπορούμε να μάθουμε ποια είναι τα περιουσιακά στοιχεία της οικογένειας των πολιτικών, κανονικά δεν πρέπει να μιλάμε για «πόθεν έσχες», αλλά για «πόθεν... απέσχες»!

ΚΥΠΡΟΦΡΕΝΗΣ