Παραπολιτικά

Βίον ανθόσπαρτον και... τουριστικόν!

Ο γαμήλιος τουρισμός είναι ένας τομέας που γνωρίζει συνεχή άνθηση στο νησί της Αφροδίτης. Όπως προκύπτει από ρεπορτάζ της εφημερίδας μας, η ειδική αυτή μορφή τουρισμού προωθείται από το Υφυπουργείο Τουρισμού και αναμένεται να αποφέρει τεράστια κέρδη στην κυπριακή οικονομία.

Ζωτικό ρόλο διαδραματίζουν οι δήμοι, οι οποίοι εκδίδουν τις σχετικές άδειες για την τέλεση γάμων. Θα έλεγα, μάλιστα, ότι οι δήμοι θα μπορούσαν να αποτελέσουν την αιχμή του δόρατος στις προσπάθειες για προσέλκυση γαμήλιου τουρισμού. Θα τους έβλεπα να αναλαμβάνουν μια γιγαντιαία εκστρατεία στο εξωτερικό, σε συνεργασία με το Υφυπουργείο Τουρισμού, προβάλλοντας τη χώρα μας ως ιδανικό προορισμό για πολιτικούς γάμους: «Ελάτε να παντρευτείτε στην Κύπρο, το νησί που εμπνέει μεγάλους έρωτες. Εδώ, ακόμα και τα... πολιτικά κόμματα παντρεύονται με πολιτικούς γάμους». Οποιαδήποτε αύξηση των πολιτικών γάμων θα έχει, φυσικά, την ανάλογη αύξηση των εσόδων των δήμων, που αντιμετωπίζουν οικονομικά ζόρια. Θα εισηγούμουν, ειδικότερα, να δώσουν και ένα φολκλορικό χρώμα στις τελετές στα δημαρχεία. Για παράδειγμα, οι καλοφωνάρηδες δημοτικοί σύμβουλοι να σχηματίζουν χορωδία, η οποία να τραγουδά παραδοσιακά τραγούδια, όπως το «φωνάξετε της μάνας της να ’ρτει να την ιζώσει», μεταφρασμένο στα Αγγλικά.

Το γενικό συμπέρασμα από την αξιοποίηση του γαμήλιου τουρισμού είναι ότι ευρισκόμεθα ενώπιον μιας περιπτώσεως όπου... δεν «πληρώνουμε εμείς τη νύφη». Μας... πληρώνει η νύφη!

ΜΠΟΞΕΡ