Παραπολιτικά

Ξεκίνησαν νωρίς τα μιτσοκαμμήματα

Μπορεί να απέχουμε πολύ ακόμη από τις προεδρικές εκλογές του 2023, αλλά τα ψιλοφλερτάκια άρχισαν από τώρα, όπως αποκάλυψε η εφημερίδα μας, με πληροφορίες για μυστική συνάντηση Άντρου - Νικόλα. Η αλήθεια είναι ότι το ΔΗΚΟ παραμένει η πιο... πολύφερνη νύφη των εκάστοτε προεδρικών εκλογών. Το κλασικό, πλέον, σύνθημα είναι διαχρονικό: «Στο ΔΗΚΟ ανήκει αυτή η μεγάλη νίκη». Δεν έχει αναστολές, το ερωτιάρικο αυτό κόμμα, να πανηγυρίσει στην εξέδρα αριστερού ή δεξιού προεδρικού υποψηφίου. Με τον ίδιο τρόπο, δεν έχει πρόβλημα να πανηγυρίσει την εκλογή δικού του υποψηφίου, με τη στήριξη είτε αριστερού είτε δεξιού κόμματος. Πάντως, στις Προεδρικές του 2023 πιστεύω ότι το ΔΗΚΟ θα θέλει να πανηγυρίσει την πρώτη, μετά τον Τάσσο, ανάδειξη ΔΗΚΟϊκού Προέδρου. Ο Νικόλας, που είχε κάνει μια πρόβα τζενεράλε στις Προεδρικές του 2018, είναι σίγουρο ότι θα βρεθεί ξανά στο προσκήνιο το 2023. Το ΔΗΚΟ μπορεί μεν να έχει κοινό στόχο με το ΑΚΕΛ να φύγει ο Αναστασιάδης από το Προεδρικό, αλλά ενδιαφέρεται να αναδείξει δικό του Πρόεδρο, και πιο συγκεκριμένα τον Νικόλα. Κι αν το ΑΚΕΛ θέλει να βρίσκεται στην εξέδρα του νικητή, φωνάζοντας... «στο ΑΚΕΛ ανήκει αυτή η μεγάλη νίκη», το ΔΗΚΟ δεν θα πει «όχι» σε μια τέτοια στήριξη.

Από την πλευρά του, το ΑΚΕΛ ελπίζει ότι μέχρι το 2023 θα έχει λυθεί και το Κυπριακό, οπότε δεν θα έχει το δίλημμα, αν θα υποστηρίξει ή όχι τον Νικόλα, με τον οποίο διαφωνεί ριζικά στο Κυπριακό, αλλά και την οικονομία.

Εν πάση περιπτώσει, είναι πολύ νωρίς για να γίνουν προβλέψεις, αφού υπάρχουν και τα απρόβλεπτα. Για παράδειγμα, δεν ξέρει κανένας τι παιγνίδια θα παίξει τότε η... πονηρή αλεπού της Αρκάκας, που μπορεί να ανατρέψουν το σκηνικό. Κάτι σαν το σενάριο... της «Γαλάτειας» του Σίγμα. Μα μήπως και η πολιτική δεν θυμίζει, συχνά, απίστευτα σενάρια τηλεοπτικών σειρών;

ΚΥΠΡΟΦΡΕΝΗΣ