Οδικός χάρτης του Κυπριακού χαραγμένος από τον «Βάρβαρο», τον «Πορθητή» και τον «Δυνατό»

Ο Τούρκος επιτίθεται και κατακτά και ο Πρόεδρος σφυρίζει αλλού. Ο Τούρκος παραβιάζει την κυριαρχία της Κυπριακής Δημοκρατίας και κατά θάλασσαν και ο Ν. Αναστασιάδης δεν καταλαβαίνει τίποτε. Ο Τούρκος θα εποικίσει το Βαρώσι και ο Πρόεδρος διερωτάται, διά του δυστυχούς Κυβ. Εκπροσώπου, ποιος αποφασίζει στα κατεχόμενα

Η σουλτανική Τουρκία έναντι της Κύπρου ακολουθεί αταλάντευτα μιαν αδίστακτη τακτική: Πρώτα αμφισβητεί με χυδαιότητα. Ύστερα επικαλείται φαρισαϊκά το Διεθνές Δίκαιο, το οποίο ουδέποτε σέβεται. Ακολούθως διεκδικεί με θρασύτητα όσα δεν της ανήκουν. Επειδή η Κυπριακή Δημοκρατία δεν… συμμορφώνεται προς τις απαιτήσεις της, κατεβάζει τον στόλο, απογειώνει την αεροπορία, εκβιάζει, απειλεί. Στη συνέχεια εμφανίζεται δήθεν διαλλακτική και, τάχα, έτοιμη για διάλογο αλλά με τουρκικούς όρους και προδιαγραφές. Κατηγορεί τη Λευκωσία ότι δεν θέλει λύση και ότι δεν στέργει να μοιραστεί τον δικό της πλούτο μαζί της και με τους εγκάθετους της κατοχής.

Η Τουρκία προειδοποιεί με παρόμοια δεινά όπως το 1974 αφού ήδη εισέβαλε, κατέκτησε και τρύπησε την ΑΟΖ της Κύπρου. Τέσσερα γεωτρύπανά της, υπό την προστασία του τουρκικού στόλου, της αεροπορίας και drones, παραβιάζουν ατιμώρητα την κυριαρχία της Κυπριακής Δημοκρατίας και στη θάλασσα. Λογικά, αν ήμασταν σοβαρό κράτος και αν είχαμε σοβαρή κυβέρνηση, από τις 4 Μαΐου 2019, ημέρα κατά την οποία ξεκίνησε η νέα τουρκική πολεμική επιχείρηση κατά της Κύπρου, θα είχαμε τουλάχιστον προσφύγει στο Συμβούλιο Ασφαλείας.

Η Λευκωσία όφειλε να ζητήσει έκτακτη σύγκληση του Σ.Α. και να απαιτήσει κυρώσεις. Δεν το έπραξε μέχρι σήμερα. Είναι αυτόχρημα εξωφρενικό και συνάμα τραγικό: Η Κυπριακή Δημοκρατία υφίσταται τρίτη εισβολή (πέντε φορές το δήλωσε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης!) και εισπράττει μόνο ευχολόγια, φλύαρες δηλώσεις, τυπικές ανακοινώσεις. Ακόμα και τα «στοχευμένα μέτρα» κατά της κατοχικής Τουρκίας, τα οποία ο Πρόεδρος εξήγγειλε τον περ. Μάιο ότι θα απαιτούσε από τους εταίρους μας, έγιναν στάχτη και πούλβερη από τον Ν. Αναστασιάδη. Ο ίδιος είπε ότι τα μέτρα κατά της Τουρκίας «δεν είναι αυτοσκοπός».

Ο Πρόεδρος εδώ και τέσσερεις σχεδόν μήνες κάνει τον… Κινέζο. Μετά τις πρώτες εκρήξεις και τον δήθεν θυμό του για τη νέα τουρκική εισβολή και κατοχή, αυτήν τη φορά της κυπριακής ΑΟΖ, και παραβίαση και της θαλάσσιας κυριαρχίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, κάνει τον κωφό, τον τυφλό και τον άσχετο. Ανέθεσε στον δυστυχή Κυβ. Εκπρόσωπο να κάνει βλακώδεις δηλώσεις, όπως, «ο Ερντογάν μολύνει (!!) το κλίμα» με τις εμπρηστικές δηλώσεις του. Δεν βλέπει ούτε αυτός ούτε ο προεδρικός προϊστάμενός του τη νέα τουρκική εισβολή και κατοχή της κυπριακής ΑΟΖ.

Καμία αντίδραση και για τον επιχειρούμενο εποικισμό της Αμμοχώστου. Ο πολιτικός σκασμός στο Προεδρικό είναι τόσο εκκωφαντικός, ώστε κάθε πατριώτης Έλληνας Κύπριος διερωτάται αν έχουμε κράτος, αν υπάρχει Πρόεδρος και, προπάντων, πού είναι μια σοβαρή, στιβαρή και κριτική αντιπολίτευση; Δεν υπάρχει τίποτε! Ένα κράτος ανύπαρκτο, μια ευλύγιστη κυβέρνηση και μια γελοία αντιπολίτευση. Κοντά σε αυτά, οι αφελείς προσδοκίες του Υπουργού Εξωτερικών ότι, κατά τη σημερινή συνάντηση της Ειδικής Απεσταλμένης του Γ.Γ. του ΟΗΕ με τον Πρόεδρο και τον κατοχικό φίλο του, θα συμφωνηθεί ένας Οδικός Χάρτης για επανέναρξη των συνομιλιών.

Αλλά, πώς; Αυτός ο Χάρτης ήδη σχεδιάστηκε και χαράχθηκε από τον «Βάρβαρο», τον «Πορθητή» (Φατίχ) και τον «Δυνατό» (Γιαβούζ). Η Κυπριακή Δημοκρατία βρίσκεται υπό πολιορκία από τον τουρκικό στόλο, η ΑΟΖ της κατέχεται και ο Αττίλας επέκτεινε την κατοχή του ξανά και στο έδαφος. Η Τουρκία εννοεί και απαιτεί μοιρασιά του φυσικού αερίου, εποικισμό της Αμμοχώστου και παραμονή εσαεί του κατοχικού στρατού. Με απλά λόγια: Εδώ και χρόνια η Άγκυρα βροντοφωνάζει στην πολιτικά κωφάλαλη ηγεσία μας ότι ΔΕΝ θέλει λύση, όπως οι Έλληνες την εννοούν, αλλά ΘΕΛΕΙ να κατακτήσει και να ελέγχει την Κύπρο.

Η Τουρκία έχει σχεδιάσει από το 1956 την κατάκτηση της νήσου. Ανεπαρκείς, κοντόφθαλμες, σπιθαμιαίες και υποχωρητικές ηγεσίες στη Λευκωσία και στην Αθήνα, ουδέποτε μελέτησαν και ποτέ δεν κατενόησαν τα τουρκικά κατακτητικά σχέδια εναντίον της Ελλάδος και της Κύπρου. Τα τελευταία 17 χρόνια, ο σουλτάνος Ερντογάν έχει κτίσει έναν τεράστιο πολεμικό στόλο. Δι’ αυτού προβάλλει σήμερα όχι μόνο τη ναυτική ισχύ του από τη Μαύρη Θάλασσα μέχρι το Αιγαίο και την Αν. Μεσόγειο, αλλά και επιχειρεί να επιβάλει τις αδίστακτες αξιώσεις του σε βάρος του Ελληνισμού.

Ποιος θα τον εμποδίσει; Η Μητέρα Ελλάδα μηρυκάζει την αδυναμία της διά της καταφυγής στο Διεθνές Δίκαιο και σε φλύαρες προειδοποιήσεις άνευ αντικρίσματος. Η δε Λευκωσία βουλιάζει στο βολικό πλην δυσώδες τέλμα της τουρκοδιζωνικής και στο δήθεν σωσίβιο των σημείων Γκουτέρες, τα οποία η Τουρκία έχει ήδη προσπεράσει.

Ο Τούρκος επιτίθεται και κατακτά και ο Πρόεδρος σφυρίζει αλλού. Ο Τούρκος παραβιάζει την κυριαρχία της Κυπριακής Δημοκρατίας και κατά θάλασσαν και ο Ν. Αναστασιάδης δεν καταλαβαίνει τίποτε. Ο Τούρκος θα εποικίσει το Βαρώσι και ο Πρόεδρος διερωτάται, διά του δυστυχούς Κυβ. Εκπροσώπου, ποιος αποφασίζει στα κατεχόμενα. Για ποιον Οδικό Χάρτη μιλούν; Αυτόν, εμφανώς, που ήδη χάραξε η Τουρκία!