Έγκλημα

Συγκλονίζει το νέο αποτρόπαιο έγκλημα

Ακόμα μία οικογενειακή τραγωδία προστέθηκε στη λίστα με αυτές που συντάραξαν την κυπριακή κοινωνία –12χρονο αγοράκι έφυγε από τη ζωή από τα χέρια της μάνας που τον γέννησε

Συγκλονισμένη παραμένει η κυπριακή κοινωνία, από την ώρα του ακούσματος της είδησης του φρικτού εγκλήματος που σημειώθηκε την Πέμπτη το μεσημέρι σε διαμέρισμα στο Γέρι, όταν ένα αγοράκι 12 ετών έφυγε από τη ζωή από τα χέρια της ίδιας του της μητέρας.

Το φρικτό έγκλημα

Το άγριο φονικό εκτυλίχθηκε μέρα μεσημέρι στο διαμέρισμα όπου διέμενε η 40χρονη με τον γιο της και τον σύζυγό της και πατριό του παιδιού, ο οποίος είχε τη δυστυχία να βρεθεί πρώτος αντιμέτωπος με το φρικτό έγκλημα. Συγκεκριμένα ο 52χρονος, αστυνομικός στο επάγγελμα, είχε μεταβεί στην οικία του η οποία ωστόσο ήταν κλειδωμένη και δεν μπορούσε να εισέλθει. Ο 52χρονος θεώρησε ότι η γυναίκα και το παιδί κοιμόντουσαν και αποχώρησε, ενώ όταν επέστρεψε αργότερα και αντιλήφθηκε ότι η πόρτα παρέμενε κλειδωμένη, τότε προσπάθησε να μπει μέσα από το παράθυρο. Ακολούθως, ο 52χρονος ήρθε αντιμέτωπος σκηνές τρόμου. Το 12χρονο αγοράκι βρέθηκε νεκρό και μαχαιρωμένο στο κρεβάτι του, ενώ η 40χρονη παιδοκτόνος που επιχείρησε να θέσει τέρμα στη ζωή της, μετά τη διάπραξη του εγκλήματος, βρέθηκε αιμόφυρτη στο σαλόνι στην είσοδο του διαμερίσματος.

Αμέσως στη σκηνή κλήθηκε αστυνομία, τα μέλη της οποίας απέκλεισαν το διαμέρισμα και προχώρησαν σε επιτόπιες έρευνες. Από τη σκηνή η Αστυνομία παρέλαβε τέσσερα μαχαίρια, τα οποία φαίνεται να χρησιμοποιήθηκαν στο έγκλημα.

Το θύμα έφερε τραύματα στο λαιμό και το στήθος, ωστόσο σύμφωνα με τα αποτελέσματα της νενομισμένης νεκροτομής που διενήργησε επί της σορού του ο ιατροδικαστής Σοφοκλής Σοφοκλέους, επιβεβαιώθηκε ότι μοιραίο τραύμα απέβη αυτό που δέχθηκε στο λαιμό.

Όλα θα κριθούν από

το «ακαταλόγιστο»

Η παιδοκτόνος, που έφερε τραύματα από μαχαίρι σε διάφορα μέρη του σώματός της, οδηγήθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, όπου δέχθηκε την περίθαλψη των ιατρών. Η 40χρονη παιδοκτόνος παραδέχθηκε ότι μαχαίρωσε και σκότωσε το γιο της, για να τον «απαλλάξει από τους πόνους», όπως είπε στην ομολογία της. Ακολούθως, αφού εξετάστηκε από ψυχίατρο, εκδόθηκε διάταγμα αναγκαστικής νοσηλείας της και, ως εκ τούτου, μεταφέρθηκε στο ψυχιατρείο Αθαλάσσας, όπου συνεχίζει να κρατείται.

Η 40χρονη αντιμετώπιζε σοβαρά και χρόνια προβλήματα υγείας και παρακολουθείτο από διάφορους ιδιώτες γιατρούς, οι οποίοι τις επόμενες ημέρες αναμένεται να κληθούν για κατάθεση από την Αστυνομία. Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο Υπεύθυνος του ΤΑΕ Λευκωσίας, Νεόφυτος Σιάηλος, η 40χρονη είναι αντιμέτωπη με το αδίκημα του φόνου εκ προμελέτης, το οποίο προβλέπει ισόβια κάθειρξη. Ωστόσο, εάν ιατρικά επιβεβαιωθεί ότι είχε το «ακαταλόγιστο», τότε το Δικαστήριο μπορεί να διατάξει την έκτιση της ποινής του οποιουδήποτε κατηγορούμενου σε ψυχιατρείο ή το αδίκημα του φόνου να αντικατασταθεί με αυτό της ανθρωποκτονίας, προκειμένου να μην καταδικαστεί σε ισόβια. Στο μεταξύ, οι ανακριτές της υπόθεσης συνεχίζουν να λαμβάνουν καταθέσεις και από το οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον της οικογένειας.