Τράπεζες

ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ: Ψηφιακή, συναρπαστική και με διεθνή διάκριση

Τα ψηφιακά κανάλια οδηγούν την Τράπεζα Κύπρου μπροστά, στον μαγευτικό κόσμο της ψηφιακής τεχνολογίας

Όσοι απολαμβάνουν τις ψηφιακές εμπειρίες που προσφέρει η Τράπεζα Κύπρου, μέσω της πλατφόρμας 1bank, δεν τους προκαλεί έκπληξη η διεθνής διάκριση που έχει λάβει από το εγνωσμένου κύρους περιοδικό «Global Finance». Η Τράπεζα έχει αναδειχθεί ως μια από τις καλύτερες ψηφιακές τράπεζες της Δυτικής Ευρώπης για το 2019 επιβεβαιώνοντας τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες και προϊόντα που προσφέρει και την ορθή στρατηγική σε θέματα ψηφιακού μετασχηματισμού.

Το περιοδικό ανακοίνωσε τον πρώτο γύρο των νικητών των βραβείων «World’s Best Consumer Digital Banks Awards» για το 2019, κατατάσσοντας την Τράπεζα Κύπρου νικήτρια στην Κύπρο.

Tα βραβεία αναδεικνύουν και τιμούν τους τραπεζικούς οργανισμούς για τα επιτεύγματά τους στην ψηφιακή τραπεζική. Οι νικητές επιλέχθηκαν ανάμεσα σε υποψήφιες τράπεζες που αξιολογήθηκαν από τους κριτές του Infosys, ενός κορυφαίου διεθνούς οργανισμού στον τομέα της παροχής συμβουλών, της τεχνολογίας και της εξωτερικής ανάθεσης εργασιών.

Ο Chief Information Officer της Τράπεζας Κύπρου, κ. Γιώργος Τζωρτζής, μιλώντας για τη βράβευση της Τράπεζας ως μιας από τις καλύτερες ψηφιακές τράπεζες της Δυτικής Ευρώπης για το 2019, από το έγκριτο περιοδικό «Global Finance», αναφέρει:

«Οι προσπάθειες της Τράπεζας Κύπρου είναι συνεχείς, ανταποκρινόμενοι πάντα στις τεχνολογικές εξελίξεις και τις δυνατότητες που απορρέουν από αυτές, με στόχο την τοποθέτηση των προτιμήσεων του πελάτη στο επίκεντρο και την προσφορά νέων, προσωποποιημένων ψηφιακών προϊόντων και υπηρεσιών πριν από τους ανταγωνιστές.

»Στόχος μας είναι να εδραιώσουμε την ψηφιακή οικονομία, δημιουργώντας ένα συναλλακτικό οικοσύστημα που θα απαρτίζεται από τις τράπεζες και άλλα ενδιαφερόμενα μέρη. Επιδιώκουμε επίσης να μειώσουμε τη χρήση μετρητών στην οικονομία και να αυξήσουμε την εμπλοκή των Κυπρίων στις διαδικτυακές συναλλαγές με την παροχή νέων προϊόντων και υπηρεσιών.

»Η πρόσφατη βράβευσή μας από το παγκοσμίου κύρους περιοδικό Global Finance επιβεβαιώνει ότι η Τράπεζα κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση και μας δίνει ακόμη περισσότερη δύναμη για να συνεχίσουμε με ακόμη καλύτερες επιδόσεις».

H Τράπεζα συνεχίζει το Πρόγραμμα Ψηφιακής Μεταμόρφωσης, που επικεντρώνεται σε τρεις στρατηγικούς άξονες: την ανάπτυξη ψηφιακών υπηρεσιών και προϊόντων που βελτιώνουν την εμπειρία του πελάτη, τη βελτίωση εσωτερικών διαδικασιών, και την εισαγωγή νέων τρόπων εργασίας για τη βελτίωση του εργασιακού περιβάλλοντος. Στόχος μας είναι να γνωρίσουμε καλά τον πελάτη μας, να του προσφέρουμε εξατομικευμένες λύσεις και να βελτιώσουμε την τραπεζική εμπειρία σε όλα τα κανάλια εξυπηρέτησης. Για τον σκοπό αυτό εξελίσσουμε διαρκώς τα ψηφιακά μας κανάλια και προσφέρουμε καινοτόμες υπηρεσίες.

Ήδη, όλο και συχνότερα, οι πελάτες της Τράπεζας Κύπρου μιλούν με τα καλύτερα λόγια για τα ψηφιακά κανάλια της 1bank, το ηλεκτρονικό πορτοφόλι BoC Wallet App, το Apple Pay App. Επίσης, η εισαγωγή των 1Bank B2B APIs κερδίζει συνεχώς έδαφος.

1bank

Tα ψηφιακά κανάλια της 1bank προσφέρουν εναλλακτικές επιλογές εξυπηρέτησης μέσω διαδικτύου και κινητού τηλεφώνου. Μπορείτε να κάνετε όλες τις τραπεζικές σας συναλλαγές εύκολα και γρήγορα, απ' όπου κι αν βρίσκεστε, επιλέγοντας την ευελιξία των online συναλλαγών, εξοικονομώντας χρόνο και χρήμα. Βρίσκονται σε εξέλιξη αρκετές ενέργειες, συμπεριλαμβανομένων της παροχής ηλεκτρονικών υπηρεσιών με τη χρήση ψηφιακών υπογραφών, του σχεδιασμού “end-to-end customer journeys” για συγκεκριμένες συναλλαγές, όπως π.χ. το άνοιγμα λογαριασμού. Έχει επίσης ξεκινήσει η εισαγωγή χρηματοοικονομικών εργαλείων στην 1Bank που θα επιτρέψουν στους πελάτες μας να χρησιμοποιούν την εν λόγω υπηρεσία για καλύτερη διαχείριση των οικονομικών τους.

BOC Wallet και Αpple Pay

Ακολουθώντας τις διεθνείς τάσεις και βλέποντας ακόμη πιο μπροστά, η Τράπεζα έφερε στην Κύπρο το ηλεκτρονικό πορτοφόλι της Apple, το Αpple Pay, κάνοντας ακόμη πιο εύκολες, απλές και ασφαλείς τις συναλλαγές σας. Το Apple Pay, που επιτρέπει στους κατόχους καρτών Visa της Τράπεζας Κύπρου να πραγματοποιούν ασφαλείς και γρήγορες πληρωμές μέσω κινητών συσκευών iOS. Πληρωμές από συσκευές Android πραγματοποιούνται μέσω του BoC Wallet App.

Open banking

Η Τράπεζα έχει πρωτοστατήσει στην εγκαθίδρυση στην Κύπρο ενός οικοσυστήματος Ανοιχτής Τραπεζικής, καθώς είναι η πρώτη κυπριακή τράπεζα που εισήγαγε APIs (Application Programming Interfaces) που εφαρμόζουν το PSD2 (Payment Service Directive2) και προχώρησε σε ενοποίηση με εννέα αγγλικές τράπεζες, επιτρέποντας στους πελάτες να βλέπουν τα υπόλοιπα λογαριασμών τους και τις συναλλαγές τους που διατηρούν στις άλλες τράπεζες μαζί με τους λογαριασμούς της Τράπεζας Κύπρου μέσω της 1Bank. Χτίζοντας στην επιτυχία της ενοποίησης των αγγλικών τραπεζών, εργαζόμαστε για την ενοποίηση κυπριακών τραπεζών. Η Τράπεζα κινείται σε ψηφιακούς ρυθμούς, μετασχηματίζει ψηφιακά τα καταστήματά της και όλες τις εσωτερικές της λειτουργίες, απλοποιεί και αυτοματοποιεί περισσότερες διαδικασίες και εντάσσει νέα εργαλεία και πλατφόρμες στην καθημερινότητα του κάθε πελάτη. Στόχος μας είναι να γνωρίσουμε καλά τον πελάτη μας, να του προσφέρουμε εξατομικευμένες λύσεις και να βελτιώσουμε την τραπεζική εμπειρία σε όλα τα κανάλια εξυπηρέτησης. Οι προσπάθειές μας θα είναι συνεχείς, ανταποκρινόμενοι πάντα στις τεχνολογικές εξελίξεις και τις δυνατότητες που απορρέουν από αυτές, με στόχο την τοποθέτηση των προτιμήσεων του πελάτη στο επίκεντρο και την προσφορά νέων, προσωποποιημένων ψηφιακών προϊόντων και υπηρεσιών.