Παραπολιτικά

Πάρτε ψίχουλα, μακαρίστε την ψυχούλα της

Την τραγική ιστορία της αείμνηστης Λαϊκής Τράπεζας μάς ξαναθύμισε η είδηση ότι οι «κουρεμένοι» καταθέτες της θα πάρουν τελικά 5 με 6 σεντ για κάθε ευρώ που έχασαν στο «κούρεμα» των καταθέσεών τους. Όπως αναφέρθηκε στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Θεσμών, στους «κουρεμένους», που έχασαν 4 δισεκατομμύρια, θα διανεμηθούν τελικά μόνο 224 εκατομμύρια ευρώ.

Θα πάρουνε ψίχουλα, δηλαδή, οι άνθρωποι. «Λίγα ψίχουλα... απάτης σου γυρεύω και τα άλλα μου λεφτά θα... μνημονεύω»!

Στη συνεδρία της Επιτροπής Θεσμών, η βουλευτής του ΑΚΕΛ Ειρήνη Χαραλαμπίδου είπε πως η εικόνα είναι άκρως θλιβερή αφού τα περιουσιακά στοιχεία της πρώην Λαϊκής έχουν εξανεμιστεί «λόγω καθυστερήσεων, λόγω παραλείψεων, λόγω ενεργειών που δεν έγιναν την ώρα που έπρεπε να γίνουν». Έχεις δίκαιο, Ειρήνη μου. Αλλά αυτή είναι η μισή αλήθεια. Η υπόλοιπη αλήθεια είναι ότι η ίδια η Λαϊκή Τράπεζα μακαρίστηκε «λόγω καθυστερήσεων, λόγω παραλείψεων, λόγω ενεργειών που δεν έγιναν την ώρα που έπρεπε να γίνουν» από την κυβέρνηση του ΑΚΕΛ.

Καλά είναι να τα θυμόμαστε αυτά, όπως και το πώς ξεκίνησε η πονεμένη ιστορία της Λαϊκής, πώς ήρθε ο Βγενόπουλος, ποιοι του έστρωσαν κόκκινα χαλιά, ποιοι τον άφηναν ανεξέλεγκτο, ποια κόμματα έπαιρναν λεφτά από τη Focus των συνεργατών του Βγενόπουλου, πώς βρέθηκε η Λαϊκή να χρωστά 9 δισεκατομμύρια στον ELA, ποιοι κρατούσαν την Τράπεζα στον αναπνευστήρα μέχρι τις εκλογές, ποιοι ψήφισαν στη Βουλή ενέσεις 1,8 δις για τη Λαϊκή, ποιοι απέρριψαν στη Βουλή το πρώτο «ηπιότερο κούρεμα», που θα μείωνε το «κούρεμα» αυτών που παίρνουν σήμερα μόνο 5 με 6 σεντ για κάθε ευρώ που έχασαν.

Καλά είναι επίσης να θυμόμαστε ότι δεν τιμωρήθηκε κανένας από όσους ευθύνονται για την αποδημία της πολύκλαυστης Λαϊκής. Η οποία, όπως είχε δηλώσει τον Νοέμβριο του 2013 η τότε διαχειρίστρια της Τράπεζας, Άντρη Αντωνιάδου, «ήταν ένας μεγάλος κουκουμάς τον οποίο βρήκαν πολλοί για να κάνουν ό,τι θέλουν, ώστε να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους»...

ΚΥΠΡΟΦΡΕΝΗΣ