Αναλύσεις

Πρόστιμο σε ανάπηρο για παράνομη στάθμευση!

Το παράδοξο, μάλιστα, της υπόθεσης είναι το γεγονός πως ο Αστυνομικός τοποθέτησε το πρόστιμο ακριβώς πάνω από την κάρτα ΑμεΑ που ήταν αναρτημένη πάνω στον ανεμοθώρακα του αυτοκινήτου

Πρόστιμο σε γυναίκα οδηγό με αναπηρία εξέδωσε χθες το πρωί Τροχονόμος, για παράνομη στάθμευση έξω από τράπεζα στον Στρόβολο.

Η γυναίκα οδηγός ΑμεΑ που προφανώς δεν έβρισκε χώρο να σταθμεύσει κοντά στο υποκατάστημα της τράπεζας, αποφάσισε να αφήσει το όχημά της μπροστά από την τράπεζα για να έχει εύκολη πρόσβαση, ωστόσο δεν περίμενε ότι με την έξοδό της θα έβρισκε πρόστιμο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάλληλος της τράπεζας που είδε το περιστατικό, επενέβη και υπέδειξε στο μέλος της Τροχαίας ότι ο οδηγός του οχήματος είναι άτομο ΑμεΑ. Παρόλα αυτά, ο Τροχονόμος δεν έδειξε ευαισθησία και εξέδωσε τελικά το πρόστιμο για παράνομη στάθμευση.

Το παράδοξο, μάλιστα, της υπόθεσης είναι το γεγονός πως ο Τροχονόμος τοποθέτησε το πρόστιμο ακριβώς πάνω από την κάρτα ΑμεΑ που ήταν αναρτημένη πάνω στον ανεμοθώρακα του αυτοκινήτου. Και όλα αυτά, συνέβησαν την ώρα που γίνεται έντονη δημόσια συζήτηση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά τα άτομα με αναπηρίες στους κυπριακούς δρόμους που μοιάζουν αφιλόξενοι γι’ αυτούς.