Ουκ ηβουλήθησαν συνιέναι...

Η ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ των ελληνικών Ηττημένων Μυαλών θεάθηκε πριν από πέντε ημέρες ν’ αναζητά 24η Σεπτεμβρίου 2019 ακόμα και στους... διαδρόμους του ΟΗΕ τον Υπουργό Εξωτερικών τού επί 45 χρόνια συνεχιζόμενου Αττίλα - Κατακτητή, για να του επαναλάβει, μπροστά στους φακούς των τηλεοράσεων μάλιστα, την επίμονη θέλησή της να υποταχθεί στην τουρκική απαίτηση για λύση Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας (ΔΔΟ), αρκεί να βρεθεί η... κατάλληλη φόρμουλα.

«Ηττημένα Μυαλά» είναι τ’ όνομα που δόθηκε παλαιότερα απ’ τη στήλη, για να προσδιορίζεται επακριβώς εκείνη η πολιτική Λευκωσίας και Αθηνών, η οποία, από την επαύριον του Δίδυμου Κακουργήματος (πραξικοπήματος - εισβολής) του 1974, αντί του... Μακροχρόνιου Αγώνα, έλεγε και επιμένει να λέγει ότι «αφού ηττηθήκαμε στον πόλεμο του ‘74, δεν μας απομένει τίποτε άλλο παρά μόνο να βρούμε τον τρόπο συνθηκολόγησης με τις απαιτήσεις των νικητών Τούρκων Κατακτητών και με τη φόρμουλα της λιγότερο οδυνηρής υποταγής («έντιμου συμβιβασμού») στις απαιτήσεις τους».

ΑΥΤΗ η πολιτική παρήγαγε έκτοτε τις διαδοχικές βολιδοσκοπήσεις και ιδέες και πλαίσια και σχέδια λύσης που μνημονεύονται κυρίως με τα ονόματα των διαδοχικών Γενικών Γραμματέων του ΟΗΕ. Άπαντα με βάση, με πλαίσιο και με περιεχόμενο, την πρωταρχική υποταγή στην τουρκική απαίτηση για ΔΔΟ. Τα οποία, όμως, απορρίφθηκαν, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, από την πλειοψηφία του κυπριακού λαού.

ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΗ φορά στη διάρκεια των 45 χρόνων, η ΔΔΟ τέθηκε απ’ ευθείας σε Δημοψήφισμα ενώπιον του λαού, με τη φόρμουλα του Σχεδίου Ανάν στις 24 Απριλίου 2004 και απερρίφθη με το συντριπτικό ποσοστό του 76% της λαϊκής βούλησης.

ΕΝΤΟΥΤΟΙΣ τα κράτιστα Ηττημένα Μυαλά ουκ ηβουλήθησαν συνιέναι.

- Δεν θέλησαν ν’ αλλάξουν μυαλά.

- Δεν θέλησαν να ξεδεθούν απ’ το αποδεδειγμένα ανεπαρκές μαγγανοπήγαδο. Ν’ απεγκλωβιστούν απ’ την αποτυχημένη πολιτική τους.

- Η οποία επέτρεψε και επιτρέπει τη διαιώνιση, μονιμοποίηση, εμπέδωση, αποδοχή και, φέτα-φέτα, οιονεί νομιμοποίηση, ατιμώρητης και ανενόχλητης της κατοχικής Διχοτόμησης. Με ανοικτές διαρκώς τις πόρτες για διζωνική λύση επέκτασης του τουρκικού ελέγχου σε ολόκληρο το νησί.

ΟΥΚ ηβουλήθησαν συνιέναι οι διαδοχικοί κυβερνώντες και συνάμα εν τη Βουλή πλειοψηφικώς κρατούντες, μαζί με τους εν Αθήναις ομολόγους και ομόφρονές τους, να αναζητήσουν μιαν άλλη διαφορετική πολιτική. Αποτελεσματικότερης αντίστασης και απόκρουσης των Τούρκων Κατακτητών. Και των τουρκικών μεθοδεύσεων για μετατροπή ολόκληρης της Κύπρου, με τις φόρμουλες της ΔΔΟ, σε τουρκικό προτεκτοράτο.

ΚΑΙ ΟΧΙ μόνο τούτο. Με περισσή, λυσσωδέστατη, μάλιστα, μανία οργής και με μεδόθους στιγματισμού και διαπόμπευσης, επιχειρούν να φιμώσουν όσες κατά καιρούς φωνές αποτολμούν να εισηγηθούν την αναγκαιότητα νηφάλιου και αποφασιστικού σχεδιασμού ελληνικής στρατηγικής Αντίστασης - Απελευθέρωσης.

ΤΑ ΗΤΤΗΜΕΝΑ Μυαλά δεν δύνανται να καταστούν νικηφόρα.

- Δεν διαθέτουν τέτοια επάρκεια.

- Διακατέχονται από τόση ανεπάρκεια, ώστε αδυνατούν να συνειδητοποιήσουν ακόμη και τις διαστάσεις της ανεπάρκειάς τους. Ακόμη κι όταν οι διαρκώς μεταβαλλόμενες συνθήκες τούς προσφέρουν ευκαιρίες επωφελέστερης αξιοποίησης.

- Είναι τόσο μεγάλη η ανεπάρκεια, ώστε ακόμα και τα κατά καιρούς επιτεύγματα - ευκαιρίες αύξησης της εθνικής ισχύος των Ελλήνων ενάντια στους Τούρκους Κατακτητές είτε τα εξουδετερώνουν είτε τα εκμηδενίζουν είτε τα μετατρέπουν σε εθνικές ταπεινώσεις και σε μπούμερανγκ.

- Αυτό ακριβώς έκαναν με το αείμνηστο Δόγμα Ενιαίου Αμυντικού Χώρου Ελλάδος - Κύπρου και τους ρωσικούς S-300.

- Έτσι κατήντησαν και την επιτευχθείσα ένταξη της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

- Προς τα εκεί πάνε να καταντήσουν και την ανακάλυψη των... θεόσταλτων κοιτασμάτων στην κυπριακή θαλάσσια Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ).

- Και, γιατί όχι, ακόμη και τις επιτευχθείσες Τριμερείς Συνεργασίες Κύπρου και Ελλάδος με τον Ισραήλ και την Αίγυπτο.

- ΜΟΙΑΖΟΥΝ ως... εκ γενετής ανήμποροι - εκ των Ηττημένων Μυαλών τους στο διηνεκές ανίκανοι - να στρέψουν αποφασιστικά, με επιμονή, με υπομονή, με σχεδιασμένη μεθόδευση, αταλάντευτα κι ανυποχώρητα, όλα τα κατά καιρούς επιτεύγματα και όλες τις κατά καιρούς αναφυόμενες ευκαιρίες, εναντίον των Τούρκων Κατακτητών, με συνέπεια και συνέχεια, με επιδεξιότητα και πανουργία, τέτοια που επιδεικνύουν οι κατά καιρούς αδύναμοι ούτως ώστε να καταστούν τόσο δυνατοί για να μην υποταχθούν στους δυνατότερους (Βλέπε στον Θουκυδίδη μετά τον Μηλίων Διάλογο τη νικηφόρα αντι-ιμπεριαλιστική στρατηγική του Συρακούσιου Ερμοκράτη και την πανωλεθρία των Αθηναίων εισβολέων κατακτητών στη Σικελία, 415-413 προ Χριστού)...

- Αποστρέφουν τα μυαλά τους ακόμη και στη σκέψη να αποκτήσει η Κύπρος επαρκώς ικανή αμυντική θωράκιση, στην ξηρά, στη θάλασσα και στον αέρα, αξιόπιστη και πειστική, έναντι των Κατακτητών, τόση αποτρεπτική στρατιωτική ισχύ ώστε να μην τους καρφώνει συνεχώς το πιστόλι στον κρόταφο η Τουρκία με τον στόλο και τα πλωτά γεωτρύπανά της ακόμη και στ’ ανοικτά της Πάφου και της Λεμεσού.

ΤΟ ΒΕΒΑΙΟ είναι ότι, όλην αυτήν, την αντί του Μακροχρόνιου Αγώνα μακροχρόνια πολιτική των Ηττημένων Μυαλών, την γνωρίζουν πολύ καλά και με αυτήν ως δεδομένη και αξιοποιούμενη, σχεδιάζουν κάθε επόμενη κίνησή τους οι Τούρκοι στρατηγιστές των επεκτατικών νεο-οθωμανικών επιδιώξεων, έναντι της Κύπρου, έναντι της Ελλάδος για το όραμα ηγεμονίας τους στην Ανατολική Μεσόγειο. Η νυν αναπτυσσόμενη και κλιμακωτά υλοποιούμενη μεθοδικά τουρκική στρατηγική του νταβουτόγλειου «Στρατηγικού Βάθους», στην οποία εντάσσεται ως βάση και το εκπονηθέν το 1956-1956 επιτελικό σχέδιο Νιχάτ Ερίμ και Γραφείου Ειδικού Πολέμου για «επανάκτηση της Κύπρου», το οποίο υλοποιείται επικερδώς, ακούραστα κι αταλάντευτα από την Άγκυρα και τα εν Κύπρω τουρκοκυπριακά όργανά της επί μισό και πλέον αιώνα.

ΚΑΙ ΟΛ’ ΑΥΤΑ, επειδή, εν κατακλείδι, ο κατά πλειοψηφίαν Απορριπτικός (76%) λαός δεν επέδειξε ακόμη τη σοφία και την ικανότητα να αναδείξει στην Κυβέρνηση, στη Βουλή, στα κόμματα και στα σωματεία του, ηγέτες με νικηφόρα και όχι με ηττημένα μυαλά.