Στηρίξτε την ποιοτική δημοσιογραφία

Βρήκε το θάρρος και μίλησε

Αισθανόμαστε την ανάγκη να εκφράσουμε τον θαυμασμό μας για εκείνην την κυρία που είχε το ψυχικό σθένος, το θάρρος, την τόλμη, τη δύναμη, το κουράγιο να βγει μπροστά και να καταγγείλει δημόσια αυτόν που την κακοποίησε σεξουαλικά όταν ήταν 9 και 10 ετών, έστω και εάν πέρασαν 35 χρόνια από τότε! Ο θύτης, 72 ετών σήμερα, κρίθηκε ένοχος από το Δικαστήριο σε επτά αδικήματα που αφορούσαν τη σεξουαλική κακοποίηση παιδιού, και δη συγγενικού του προσώπου, και καταδικάστηκε σε φυλάκιση ενός χρόνου. Η απόφαση αποτελεί σημαντικό σταθμό στα δικαστικά χρονικά διότι δίνει την ευκαιρία και σε άλλα θύματα σεξουαλικής κακοποίησης να καταγγείλουν τέτοιας φύσεως υποθέσεις, έστω και εάν έχουν παρέλθει πολλά χρόνια από τη διάπραξή τους.

Η Ράνια Ευριπίδου, 45 ετών σήμερα, πάλεψε με τον εφιάλτη που την βασάνιζε για 35 χρόνια και βγήκε νικήτρια. Κι όχι μόνο. Αποφάσισε να δημοσιοποιήσει το όνομά της, να εμφανίσει το πρόσωπό της, να αφηγηθεί την ιστορία της, για να ενθαρρύνει και άλλα θύματα σεξουαλικής βίας να μιλήσουν. Επιθυμεί να είναι «η φωνή όσων έχουν ζήσει ανάλογη εμπειρία με τη δική της», όπως έγραψε σε ανάρτησή της στο διαδίκτυο, σημειώνοντας πως ποτέ δεν είναι αργά για να οδηγήσει ένα θύμα τον θύτη του στη Δικαιοσύνη. «Σπάσαμε το κατεστημένο της Κύπρου. Δεν έγινε ξανά κάτι τέτοιο και είμαι πολύ περήφανη και χαρούμενη», έγραψε επίσης η κ. Ευριπίδου.

Ναι, είναι όντως πρωτοφανές και εκπληκτικό αυτό που έγινε και στέλνει μηνύματα ελπίδας και αισιοδοξίας.

Σας ευχαριστούμε, κ. Ευριπίδου, γιατί έχετε κάνει μια σπουδαία αρχή, για να αλλάξουν νοοτροπίες σ’ αυτήν τη συντηρητική, ανδροκρατική, σεξιστική και υποκριτική κοινωνία, αλλά και για να πάρει η Πολιτεία ανάλογες αποφάσεις, ώστε να τιμωρούνται αυστηρότερα τα κτήνη που κακοποιούν σεξουαλικά παιδιά και προβαίνουν σε παρόμοιου είδους εγκλήματα.

ΜΠΟΞΕΡ

Υποστηρίξτε τη