Παραπολιτικά

Ποδόσφαιρο ή... τζογόσφαιρο;

Στο μάτι του κυκλώνα και πάλι ο κυπριακός φούρπος, με έξι νέους «κόκκινους φακέλους» από την ΟΥΕΦΑ, ενώ κάποιες ομάδες της Α΄ κατηγορίας δημοσίως κάνουν λόγο για διαφθορά, διαπλοκή και υπόκοσμο στον χώρο του ποδοσφαίρου. Μέχρι και ο Πρόεδρος Αναστασιάδης οργίστηκε με αυτήν την κατάσταση και δήλωσε ότι «δεν πρόκειται να ανεχθούμε να συνεχίσουν κάποιοι, οι οποίοι δεν έχουν καμιά σχέση με τον αθλητισμό, αλλά με εγκληματικά στοιχεία, να αμαυρώνουν το όνομα, είτε του κυπριακού ποδοσφαίρου είτε ευρύτερα της χώρας». Δεν ξέρω τι μπορεί να κάνει η Πολιτεία με αυτούς τους μαφιόζους του ποδοσφαίρου, αλλά μέχρι τώρα έχουμε πάρει καμιά ογδονταριά φακέλους για ύποπτους αγώνες και το αποτέλεσμα των αστυνομικών ερευνών ήταν μηδέν-μηδέν. Έτσι η τάτσα μένει στην μπανανία μας, μαζί με τόσες άλλες διεθνείς τάτσες.

Οι περισσότεροι φάκελοι έρχονται όταν διαπιστώνεται αυξημένη στοιχηματική δραστηριότητα στο εξωτερικό για κυπριακούς αγώνες. Τελικά δεν είμαι σίγουρος αν πρέπει να μιλάμε για ποδόσφαιρο ή για... τζογόσφαιρο.

Σημειώνουμε ότι, προ καιρού, ο γενικός γραμματέας της «Federbet», η οποία λειτουργεί ως παρατηρητήριο στημένων αγώνων, είχε δηλώσει χαρακτηριστικά: «Θεωρούμε ότι το κυπριακό πρωτάθλημα είναι ένα από τα πιο βρόμικα στον κόσμο»!

Αν αποδειχθεί ότι συγκεκριμένα σωματεία ή συγκεκριμένοι ποδοσφαιρικοί παράγοντες ή ποδοσφαιριστές ή διαιτητές εμπλέκονται σε σικέ αγώνες, θα πρέπει να τιμωρηθούν παραδειγματικά, για να μπορέσει να προχωρήσει το ποδόσφαιρο ως άθλημα και όχι ως... θεατρικό δρώμενο.

Η... ΚΟΠρος του Αυγεία πρέπει να καθαρίσει οριστικά!

ΚΥΠΡΟΦΡΕΝΗΣ