Τοπικά

Νέες διακρίσεις για την Πράσινη Πόλη Αραδίππου

Ξεχώρισαν δύο έργα του Δήμου που αφορούν το Μουσείο Παιγνιδιών και τον οδικό φωτισμό

Δύο νέα βραβεία θα λάβει ο Δήμος Αραδίππου σε ζητήματα πράσινης ανάπτυξης και πολιτισμού, τομείς στους οποίους παρουσιάζει πλούσια και πρωτοποριακή δράση τα τελευταία χρόνια. Συγκεκριμένα, ο Δήμος Αραδίππου θα λάβει το βραβείο Πράσινη Πόλη της Κύπρου για τα έργα του «Οδικός φωτισμός: αντικατάσταση με λαμπτήρες LED» και «Μουσείο Παιγνιδιών», στις κατηγορίες Αειφόρος Ενεργειακή Κατανάλωση και Πολιτισμός και Περιβάλλον αντίστοιχα. Με τη βράβευση αυτή, ο Δήμος Αραδίππου εντάσσεται αυτόματα στο Δίκτυο των Πράσινων Πόλεων & Κοινοτήτων της Κύπρου, του Κυπριακού Κέντρου Περιβαλλοντικής Έρευνας και Εκπαίδευσης.

Στο πλαίσιο του Προγράμματος «Οδικός φωτισμός: αντικατάσταση με λαμπτήρες LED», αντικαταστάθηκαν συνολικά 5.570 φωτιστικά σώματα, παρέχοντας στους δημότες ποιοτικό φωτισμό και στον Δήμο τη δυνατότητα δραστικής μείωσης του ενεργειακού κόστους. Το Μουσείο Παιγνιδιών, το οποίο στεγάζεται στο Πολιτιστικό Κέντρου του Δήμου Αραδίππου, επιδιώκει να ξυπνήσει όμορφες αναμνήσεις της παιδικής ηλικίας των μεγαλύτερων επισκεπτών και να προκαλέσει τους μικρότερους επισκέπτες να γνωρίσουν παιγνίδια των περασμένων χρόνων, της περιόδου που προηγήθηκε της ραγδαίας εξέλιξης της τεχνολογίας.

Ο Δήμαρχος Αραδίππου Ευάγγελος Ευαγγελίδης εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη νέα βράβευση του Δήμου, υπενθυμίζοντας ότι πριν από δύο χρόνια ο Δήμος είχε συγκεντρώσει την υψηλότερη βαθμολογία παγκύπρια, για τη Μονάδα διαχείρισης κτηνοτροφικών αποβλήτων και για το πρόγραμμα Έξυπνη πόλη: Βελτιώνω την πόλη μου με έξυπνες ιδέες. «Είμαστε ο μοναδικός δήμος της Κύπρου που είμαστε μέλος στον Σύνδεσμο Energy Cities, ο οποίος αριθμεί πέραν των 1.000 μελών. Στο επίκεντρο της συνολικής μας δραστηριοποίησης στα θέματα καθαρής και έξυπνης ενέργειας, είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών μας». Μέσα από τη συμμετοχή μας σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα και σημαντικούς ευρωπαϊκούς οργανισμούς, τονίζει ο κ. Ευαγγελίδης, αντλούμε πόρους, αλλά και τεχνογνωσία και εμπειρίες από άλλες πόλεις του εξωτερικού.