Παραπολιτικά

Και μανιτάρια... του λεωφορείου

Μέχρι τώρα ξέραμε τα μανιτάρια της αναθρήκας, τα μανιτάρια του πεύκου, τα κοτσιηνομανίταρα, τα πουρούδκια και άλλα συναφή είδη. Τώρα μάθαμε και τα μανιτάρια... του λεωφορείου! Δεν είναι πλάκα, δεν είναι δημοσιογραφική φαντασία. Είναι πραγματικότητα. Μέσα σε λεωφορείο, που μετέφερε μαθητές από τη Γιόλου στο Πολέμι, λόγω της υγρασίας φύτρωσαν... μανιτάρια και πρασινάδα. Φωτογραφική απόδειξη έφθασε μέχρι τον Yπουργό Μεταφορών, Γιάννη Καρούσο, ο οποίος ανέλαβε πάραυτα δράση, επισκέφθηκε το συγκεκριμένο λεωφορείο, ταξίδεψε με τους μαθητές και τελικά, μετά την αυτοψία, ζήτησε την απόσυρσή του.

Ίσως, βέβαια, να υπάρξουν και κάποιοι που να υποστηρίξουν ότι το συγκεκριμένο λεωφορείο ήταν απλώς φιλικό... προς το περιβάλλον και ότι προσπαθούσε να προσαρμοστεί σε συνθήκες... πράσινης ενέργειας.

Εν πάση περιπτώσει, εγείρονται ένα σωρό ερωτήματα γύρω από αυτό το περιστατικό. Πώς στην ευχή ένα τέτοιο λεωφορείο κυκλοφορούσε τόσον καιρό, χωρίς τον ανάλογο έλεγχο; Και δεν εννοώ μόνο από τους επιθεωρητές ή άλλους αρμόδιους, αλλά και από... μανιταροσυλλέκτες, για να διαπιστώνουν αν τα μανιτάρια που φύτρωναν ήταν βρώσιμα και όχι θανατίτες. Γιατί χρειάστηκε να ταξιδέψει ο υπουργός στην Πάφο για να λυθεί το πρόβλημα;

Δεν είναι, ασφαλώς, το μόνο ακατάλληλο λεωφορείο που κυκλοφορεί στους δρόμους μας. Κατά καιρούς έρχονται στο φως διάφορες περιπτώσεις λεωφορείων του τρόμου, μερικά από τα οποία μεταφέρουν και μαθητές. Αλλά είναι η πρώτη φορά που γινόμαστε μάρτυρες και ενός... λεωφορείου-μανιταρότοπου.

Άντε, κύριε Καρούσο μου. Τώρα που πήρατε φόρα, αναμένουμε να ανακαλύψετε και λεωφορείο με... καραόλους!

ΚΥΠΡΟΦΡΕΝΗΣ