Παραπολιτικά

Η 19χρονη κι ο 19χρονος

Μια 19χρονη Αγγλίδα και ένας 19χρονος Σουηδός απασχόλησαν την κοινή γνώμη της βραχονησίδας μας όσο κανένα άλλο πρόσωπο, λίγο πριν από την έλευση του νέου χρόνου.

Η 19χρονη Αγγλίδα βρέθηκε ένοχη από το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου για ψευδή καταγγελία βιασμού της από 12 Ισραηλινούς τον περασμένο Ιούλιο στην Αγία Νάπα. Η υπόθεση ξεκίνησε ως θέμα συναινετικού σεξ μεταξύ της 19χρονης με κάποιον ή κάποιους Ισραηλινούς, αλλά κάπου το πράμα στράβωσε, με την ανάμειξη και άλλων Ισραηλινών που βιντεογραφούσαν τα διαδραματιζόμενα, και τελικά εξελίχθηκε σε μια περίπλοκη ιστορία, παίρνοντας διαστάσεις που δεν έπρεπε να πάρει. Η 19χρονη ταλαιπωρείται εδώ και έξι μήνες, συρόμενη στα δικαστήρια στην Κύπρο, η Δικαιοσύνη θεωρεί ότι έπρεπε να την τιμωρήσει επειδή προκάλεσε «δημόσια βλάβη», οι οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων πιστεύουν ότι η δικαστική απόφαση ήταν άδικη, στη Βρετανία υπήρξαν έντονες αντιδράσεις, αναμείχθηκε μέχρι και το Φόρεϊν Όφις, ενώ ξεκίνησε στο Twitter και εκστρατεία, με την οποία καλούνται οι Βρετανοί να μποϊκοτάρουν την Κύπρο ως τουριστικό προορισμό, διότι «δεν είναι ασφαλής για τις γυναίκες».

Μία μόνο διέξοδος υπάρχει, έτσι όπως έχουν εξελιχθεί τα πράματα. Μετά την ανακοίνωση της ποινής, μεθαύριο, να της απονείμει χάρη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, με εισήγηση του Γενικού Εισαγγελέα, βεβαίως.

Ο 19χρονος Σουηδός, που επίσης μας απασχόλησε, είχε μιαν απίστευτη επιθυμία. Να σκορπίσουν την τέφρα του οι γονείς του στη θάλασσα της Λεμεσού! Το κουτί με την τέφρα κλάπηκε, αλλά στη συνέχεια ο κλέφτης μετάνιωσε και την επέστρεψε. Ευτυχώς, γιατί δεν θα αντέχαμε να γίνουμε γνωστοί διεθνώς και ως τόπος που δεν είναι ασφαλής ούτε για τους νεκρούς...

ΚΥΠΡΟΦΡΕΝΗΣ