Παραπολιτικά

Al Jazeera «εναντίον» Κύπρου μέσω… Λονδίνου!

Πάντως είναι να τρελαίνεται ένας με όλα όσα συμβαίνουν στην Κυπριακή Δημοκρατία, που βέβαια ούτε νήσος των Αγίων είναι, ούτε νήσος των αναμάρτητων! Και κατ’ αρχήν να τονίσω ότι, αν κάποιοι στην Κύπρο δεν ήσαν τόσο αλλεργικοί για άρνηση στη διαφθορά και έθεταν το εθνικό συμφέρον υπεράνω άλλων, δεν θα είχε κανένας ξένος την ευκαιρία να ρεζιλέψει την πατρίδα μας με αυτού του είδους τις πομπώδεις αποκαλύψεις.

Η αποστολή του Al Jazeera δυστυχώς είναι το ελάχιστον ατυχής ως προς τη χρονική περίοδο που προέβη στις αποκαλύψεις του, όταν η Κύπρος αντιμετωπίζει νέες συνεχιζόμενες και στοχευμένες επιθέσεις από την κατοχική Τουρκία (θέμα Αμμοχώστου, ΑΟΖ, και όχι μόνο).

Και θα έλεγα είναι και ειρωνικό το γεγονός ότι και αυτήν τη φορά, να πάρει η ευχή, το κτύπημα στην Κύπρο μας ξεκινά, συμπωματικά, βέβαια, από το Λονδίνο(!) (περιοχή Knightsbridge, όπου είχε αρχικά τα γραφεία του στο Λονδίνο το Al Jazeera), σύμφωνα με το φιλμάκι που κυκλοφόρησε με τις αποκαλύψεις του.

Ελπίζω να μη βλάψει τη μικρή και ημικατεχόμενη, για 46 χρόνια από την Τουρκία, πατρίδα μας και να πέσουν πάνω της οι διάφοροι λύκοι να την στριμώξουν για «λύση» διάλυσης προς όφελος της Τουρκίας και των κατεχομένων, που ψήνονται κυριολεκτικά στη διαφθορά και ατιμωρησία. Φτάνει ένας να διαβάσει τις ετήσιες εκθέσεις του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τα ανθρώπινα δικαιώματα…