ΠΡΟΣΟΧΗ… «ετοιμόρροπη οικοδομή»

Πάει, κατέρρευσε! Με κρότο και λάμψη. Όχι μόνον το «σύστημα». Αυτή η δυσνόητη έννοια, που όλα τα σφάζει και όλα τα μαχαιρώνει. Μήτε μόνο η so called ελίτ που λαθροβιούσε μέσα στο σύστημα και από το σύστημα. Κατέρρευσε το όλον. Πολιτεία και λαός. Η Δημοκρατία, ως τέτοια. «Εις τα εξ ων συνετέθη»

ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΕ, παταγωδώς. Με μια Πολιτεία ανίκανη ή άβουλη να υπερασπιστεί το συλλογικό καλό και συμφέρον. Ενεργώντας ύπουλα και κατά το δοκούν. Ή στις πλείστες των περιπτώσεων κατά την… τσέπη.

ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΕ, παταγωδώς. Γιατί επέτρεψε σε μια κάποια νομενκλατούρα μεταξύ των λεγόμενων παρόχων υπηρεσιών, των ντιβέλοπερς και του κλειστού τους περίγυρου να «βουτήξουν» και να «κολυμπούν ανενόχλητοι», κατά μία έννοια, «μέσα στην κούπα με το μέλι».

ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΕ, παταγωδώς. Γιατί αφέθηκαν οι λίγοι να στιγματίσουν τους πολλούς μέσα στη «λαϊκή αντιπροσωπία», το Κοινοβούλιο.

ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΕ, παταγωδώς. Γιατί κάθε κόμμα, κάθε πολιτικός σχηματισμός ή άλλως πως, έχει τα δικά του άπλυτα. Και η όποια πρόσκαιρη διαχείριση/καταγγελία φιλτράρεται πάντα στο κομματικό κόσκινο ζημίας και οφέλους. Ουδένα εξ αυτών έχει στην πραγματικότητα το ηθικό πλεονέκτημα. Κι ας τυρβάζει περί άλλα!

ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΕ, παταγωδώς. Γιατί ως εκπρόσωποι των ΜΜΕ αποτύχαμε με τις αποκαλύψεις μας (όσοι το έπραξαν), την απαραίτητη δημοσιογραφική πίεση και τη δύναμη της πένας, να βάλουμε φρένο στο «πάρτι εκατομμυρίων» που κάποιοι έστησαν και απολάμβαναν… χρόνους πολλούς. Και το έκαναν οι ξένοι για μας.

ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΕ, παταγωδώς. Γιατί ως λαός υπνώτταμε (ελπίζω όχι πλέον) κανονικότατα, θρέφοντας από τους καρπούς του διαχρονικού ωχαδερφισμού, που μαστίζει οριζοντίως και καθέτως, σχεδόν όλους.

ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΕ, παταγωδώς. Γιατί μας το έκλεισαν το… μαγαζί (όχι το πρόγραμμα), με το έτσι θέλω. Δεν το κλείσαμε. Γιατί μας έπιασαν το πόδι. Δεν κουτσουφλήσαμε. Γιατί μας έδειξαν και απέδειξαν ότι «this is Cyprus and it is not accepted».

Το πρόβλημα με τον χρόνο ξέρετε ποιο είναι; Ότι λειτουργεί ως λήθη, κυρίως για τις επόμενες γενιές. Αυτό πρέπει να πολεμήσουμε. Τώρα είναι η ώρα. Όχι αύριο, ούτε σε λίγο. Τώρα. Στη βράση κολλάει το σίδερο δεν λένε; Ε, τώρα ή τους αλλάζουμε (να τους αλλάξουμε μυαλά - να τους αντικαταστήσουμε) ή συναινούμε διά της βλακείας μας.

Αφού λοιπόν η Δημοκρατία μας είναι που είναι σε ΜΗ κατοικήσιμη κατάσταση, ας το εκμεταλλευτούμε. Ας την ανακαινίσουμε. Πριν γίνει ερείπια. Δουλειά στο χέρι μας. Στου λαού! Ας γίνει ο καθένας προσωπικά και ατομικά η αλλαγή που θέλει. Που θέλουμε. Αν θέλουμε. Θα δείξει.

Υ.Γ: Επειδή ακούγεται και υποβάλλεται εντόνως σε όσους εξ ημών εκπροσωπούμε ΜΜΕ, πως εμείς δεν έχουμε γεμάτα… παντελόνια για τέτοια ρεπορτάζ, θα το γράψω να μην το κρατώ μέσα μου. Όταν οποιοσδήποτε συνάδελφος διανοηθεί να πράξει ως έπραξαν οι του Al Jazeera και δημοσιοποιήσει παρανόμως κτηθέν περιεχόμενο, σας θέλω έξω από τα Δικαστήρια, όπου θα τον σέρνουν! Γιατί είναι και αυτό ένα έλλειμμα της «ετοιμόρροπης οικοδομής», άλλως Κυπριακής Δημοκρατίας.